Ostalo

Sme�no

Vreme je novac: Kafić u kome je sve besplatno, ali plaćate provedeno vreme (Video)

Prvi kafić u kome je sve besplatno, osim vremena koje provedete u njemu, otvoren je u Londonu. Minut provedenog vremena košta tri penija, a naziv je simboličan "Ziferblat".

Vreme je novac: Kafić u kome je sve besplatno, ali plaćate provedeno vreme (Video)



U pitanju je lanac ruskih kafića "Ziferblat", a ovo je prvi objekat koji je otvoren u Velikoj Britaniji. Ime "Ziferblat" je kovanica iz ruskog i nemačkog jezika, i zapravo označava brojčanik na satu, što u potpunosti opisuje ovakav kafić.

Ova originalna ideja primenjuje se tako što gost po ulasku u kafić uzima budilnik i podešava vreme, a alarm se oglašava po njegovom isteku. Vreme nije ograničeno ni minimumom ni maksumom pa je moguće provesti i samo jedan minut i platiti ga tri penija, ili provesti ceo dan, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti.

Sem što je sve besplato, od sokova, kafe, biskvita, voća, povrća i korišćenja interneta, gosti imaju mogućnost i da se posluže kuhinjom, pa sami sebe pripreme hranu kakva im odgovara. Sem toga, mogu koristiti i klavir i sami svirati i zabavljati se, a sat vremena ovog zadovoljstva košta jednu funtu i 80 penija.

Primena ove ideje počela je u Rusiji, gde je u protekle dve godine vlasnik lanca "Ziferblat" Ivan Mitin otvorio deset ovakvih lokala i sada želi da se proširi širom sveta. On kaže da je ideja mnogo bolje prihvaćena i shvaćena u Londonu nego u Rusiji, a podseća svoje goste da mogu da se opuste i dok u njegovom kafiću peru sudove.



Autor: M.P.
Foto: Instagram

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>