Ostalo

Smeno

Grad nadomak Londona menja ime zbog Igre prestola (Video)

Istorijski gradić Kings Lengli, koji se nalazi u blizini Londona, promeniće naziv zbog popularnog serijala "Igra prestola" (Game of Thrones).

Grad nadomak Londona menja ime zbog Igre prestola (Video)Ovaj gradić broji oko 5.000 stanovnika i udaljen je svega 34 kilometra od Londona. Uočio ga je jedan od producenata "Igre prestola" i to sasvim slučajno, dok je čekao voz na stanici u Londonu.

"Dok sam čekao voz, na razglasu sam čuo nabrajanje gradova i stanica, te mi je za uho zapao naziv Kings Lengli", priča producent za britanski Hafington post (Huffington post). Ime ga je podsetilo na Kraljevu luku, odnosno Kings Lending, prestonicu Vesterosa iz sveta Džordža R. R. Martina. Upravo iz ovog razloga u februaru će pomenuti gradić na nedelju dana zvanično dobiti novi naziv - Kings Lending, kako bi privukao fanove u čast izdavanja DVD-a treće sezone serijala "Igra prestola".

Scene Kraljeve luke su snimane u Dubrovniku i Trstenom u Hrvatskoj, kao i na Malti. Na radost fanova širom sveta, četvrta sezona stiže na proleće 2014.Autor: B.B.
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>