Region

Svet

Severina dobila odštetu za golišave slike: Postala vlasnica imena i žiga Index.hr?!

Pop zvezda Severina Vučković rešila je nedavno u svoju korist sudski spor protiv jednog od čitanijih hrvatskih portala index.hr koji je 2004. godine objavio fotografije s njenog filma u kojem je snimljena u intimnom odnosu s jednim mučkarcem.

Severina dobila odštetu za golišave slike: Postala vlasnica imena i žiga Index.hr?!



Severina je nakon devet godina dobila spor u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo i postala vlasnica imena i žiga ovog sajta! Ipak, vlasnik Matija Babić kaže drugačije.

Severina u 2014. želi novog dečka i još jednu bebu
Naime, nakon pravosnažnosti rešenja, koje je prema saznanjima sajta Jutarnji.hr nastupilo u nedelju, 5. januara, veštaci će proceniti stvarnu vrednost, a Severina će svoju odštetu naplatiti prodajom žiga "index" na javnoj aukciji! To znači da će sudbina www.index.hr-a kretati u jednom od dva moguća smera: ili će vlasnik imena Index postati neki drugi izdavač na javnoj aukciji ili će, ne bude li bilo zainteresovanih za kupovinu, Severina ostati nosilac žiga. Zapravo, to znači da hrvatska najpopularnija pevačica može u svakom trenutku Matiji Babiću zatražiti da svoj medijski sadržaj objavljuje na drugom domenu koji neće sadržati reč "index".

Menadžer Severine Vučković: Nije istina da Severina traži pola Milanove imovine
Uprkos tome što je sud još pre pet godina doneo odluku da Severini mora biti isplaćeno oko 13.000 evra, to se do danas nije dogodilo. Pevačica je sa svojim timom rešila da uzme portalu ono najvrednije, a to je njegovo ime!

Budući da je Severina postala vlasnica imena Index, ne i portala, mogla bi da zabrani da bilo ko koristi ime i logo Indexa. S druge strane, Jutarnji.hr saznaje od njenih sagovornika da je njen jedini interes naplata odštete.

"Ona samo želi da se poštuje odluka suda i da joj se isplati dosuđena odšteta. Ne planira da zabrani korišćenje imena, ne planira ući u medijski biznis, jedino želi isplatu odštete", rekao je sagovornik. Index je bio sažetiji. "Ne znam tačno o čemu je reč, osim da Index nikada nije bio u vlasništvu Prve stranice, a domen ne spada pod žig", rekao je za Jutarnji.hr Matija Babić.

Autor: B.B.
Izvor: Jutarnji.hr
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Severina

Povezane vesti:


>