Zdravlje

Ljubav

Prirodni načini za brži rast kose

Možda vam se čini da je potrebna cela večnost da vam kosa naraste, ali postoje trikovi kojima na prirodan način možete ubrzati njen rast. Budite upornii rezultati sigurno neće izostati.

Prirodni načini za brži rast kose



Šišajte se na svakih 6-8 nedelja


Savršena frizura koju same možete napraviti (Video)
Iako vam možda deluje nelogično da morate da šišate svoju kosu kada zapravo želite da naraste, ali verujte- održavanje krajeva i te kako je važno za zdrav rast kose. Krajevi su osetljivi, oštećuju se i pucaju lakše od ostatka kose. Svakih 6-8 nedelja odsecite ¼ krajeva- nije velika promena, a pomoći će u tome da kosa raste brže i bude potpuno zdrava.

Masaža temena toplim uljem

Nagovorite prijateljicu ili partnera da vam izmasira teme toplim uljem. To je jedan od najboljih saveta koji će pomoći da vam kosa raste brže.Zagrejte ulje, utrljajte i sačekajte. Preporučuje se jojobino, kokosovo ili maslinovo ulje, ali koje god da odaberete postignućete odličan rezultat.

Belance

Belanca su poznata po svojim lekovitim svojstvima i kosi će vratiti mekoću i sjaj. Od belanaca napravite masku za kosu i primenjujte je povremeno. Vaša kosa će izgledati zdravije, biće čvršća i konačno tako ćete postići da brže raste.

Pravilno češljanje

Češljanje kose ujutru i uveče podstiče cirkulaciju u temenu i nesmetan rast kose. Međutim, izbegavajte četkanje kose dok je mokra, jer to izaziva oštećenja. Pokušajte da što više koristite češalj nego četku za kosu.

Nemojte koristiti fen i peglu za kosu svaki dan


Iako možda niste svesni, ovo loše utiče na vašu kosu. Pokušajte da fen i peglu za kosu koristite nekoliko puta nedeljno, ne baš svaki dan. Kosa će vam biti zahvalna i ubrzo ćete primetiti veliku razliku.

Eterična ulja za kosu

Eterična ulja mogu da pomognu vašoj kosi da raste brže i bude zdravija. Pomešajte tri kapi eteričnog ulja ruzmarina, jojobe i majčine dušice. Sve to stavite na teme i krajeve kose.

Maska od krompira

Za brži rast kose pomoći će vam krompir, a možete mu dodati malo meda i žumance. Krompir će kosi da pruži potrebne vitamine, a žumance i med puno vlage.

Jabukovo sirće

Pomešajte jabukovo sirće s malo vode i sperite time kosu nakon svakog šamponiranja. Ukoliko se bojite da će kosa imati neprijatan miris, u mešavinu slobodno dodajte nekoliko kapi svog omiljenjog eteričnog ulja.

Pazite šta jedete


Osim za vaše telo, pravilna ishrana je važna i za vašu kosu. Jedite ribu, jaja, žitarice, orašaste plodove, povrće i pijte puno vode.

Autor: M.P.
Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>