Svet

Region

Sulejman Veličanstveni: U pohodu na Beograd, polomio sam nogu!

Halit Ergenč, poznatiji kao Sulejman Veličanstveni, nedavno je boravio u Beogradu, te je tom prilikom za TV Nova otkrio i anegdotu koja je obeležila snimanje serije o turskom osvajaču, koja je osvojila ovdašnju publiku.

Sulejman Veličanstveni: U pohodu na Beograd, polomio sam nogu!Sulejman Veličanstveni: Supruga me je jedva pustila u Beograd zbog lepih žena!
Najpopularniji turski glumac Halit Ergenč, koga je publika u Srbiji zavolela kao sultana Sulejmana u seriji Sulejman Veličanstveni, nedavno je boravio u Srbiji. Njega su ugostili čelnici televizije Nova.rs, na kojoj se emituje novi, treći serijal ove popularne sage o najvećem turskom osvajaču, a boravak u srpskoj prestonici ostaće mu u najlepšem sećanju. Halit je za pomenutu TV kuću dao ekskluzivni intervju, čije delove prenosimo.

"Ono po čemu se serija „Sulejman Veličanstveni“ izdvaja jesu vrhunska produkcija, glumci, scenaristi, režiseri i odličan timski rad. Ovo nam je četvrta sezona, a kod vas se sada na televiziji Nova emituje treća sezona. Kad se završi snimanje četvrte sezone, 80 odsto priznatih glumaca u Turskoj moći će da kaže da je igralo u njoj. Mislim da je veoma značajno što je serija bazirana na istorijskim događajima koji i nisu toliko nepoznati gledaocima u zemljama u kojima je ona postigla uspeh", rekao je Ergenč.

Možete li da nam ispričate neku anegdotu sa snimanja serije?

"Ovo je najteže snimanje na kojem sam dosad radio, ali i na njemu ima komičnih situacija. Uslovi su teški i mnogo se umaramo. Kad smo snimali Sulejmanov pohod na Beograd, slomio sam nogu. Kostimografi i dekorateri adaptirali su scenografiju u skladu s tom situacijom i tako smo nastavili sa snimanjem dok sam na nozi imao velik gips i mučio se. To je trajalo šest nedelja."

Šta gledaoci mogu da očekuju u ovoj sezoni?

"Na televiziji Nova idemo iz početka. U poređenju s prethodne dve sezone, treća je ozbiljnija i što se tiče serije, a i likova. Dolazi do najvećeg razvoja događaja. To je period u kojem su se događaji najviše zahuktali i zbog toga je treća sezona veoma uzbudljiva. To je i period Sulejmanovog sazrevanja. Njegov odnos sa sinom Mustafom ide u novom pravcu. I ostala deca odrastaju, pa dolazi do novih problema. Možemo reći da je treća sezona jedan veliki talas koji gledaoce vodi ka finalu serije."

Autor: T.I.
Izvor: Kurir
Foto:  Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>