Lepota

Ljubav

Tri pokretača metabolizma: Samo ih dodajte u vodu, i mršavljenje može da počne

Opšte je poznato da izvesne namirnice imaju tu moć da pokreću metabolizam. A kako vodu odavno bije taj glas, probajte sa združivanjem ovih saveznika, pa se u efekte njihovog sadejstva uverite odmah.

Tri pokretača metabolizma: Samo ih dodajte u vodu, i mršavljenje može da počneNije tajna da pijenjem dovoljno vode pod kontrolom možete da držite telesnu težinu, ali zašto ne biste otišli i korak dalje? Dodavanjem jedne od ove tri namirnice u čašu vode podstaknućete dodatnu potrošnju kalorija i ubrzati metabolizam.

Agrumi

Dodavanjem agruma u vodu možete ubrzati proces sagorevanja masnoća i imati više energije. Limun i pomorandža posebno su dobri izvori vitamina C i pomažu u sagorevanju masnoća na ćelijskom nivou. To znači da dodavanjem vitamina C možete povećati sagorevanje masnoća, a sve što treba je da dodate tri-četiri tanke kriške limuna ili pomorandže u čašu vode.

Krastavci

Očistite organizam i podstaknite metabolizam ispijanjem čaše vode s krastavcima. Rezultati ovog prirodnog diuretika koji sadrži kalijum i vitamine A i C, jesu čišćenje toksina i pokretanje metabolizma. Dodajte šest-sedam kriški krastavca u bokal vode i nakon što malo odstoji, počastite se osvežavajućim napitkom.

Biber

Premda zaljućena voda ne zvuči primamljivo, dajte joj šansu. Istraživanja pokazuju da kapsaicin iz bibera može da podstakne metabolizam vrlo brzo nakon konzumacije te da duže zadržava osećaj sitosti. Biber možda sam po sebi nije dovoljno privlačan pa pokušajte sledeće – izmešajte komadiće jagode, borovnice i pola kašičice bibera u vodi. Dobićete iznenađujuće slatki napitak koji će pokrenuti potrošnju kalorija.

Autro: T.I.
Izvor: magazin.ba
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>