Svet

Region

Mihael Šumaher više nije u životnoj opasnosti!

Prijatelj Mihaela Šumahera, vozač Formule 1 Filip Štrajf otkrio je medijima ispred bolnice u Grenoblu da njegov kolega više nije u životnoj opasnosti, nakon dve teške operacije koje su mu obavljene na mozgu.

Mihael Šumaher više nije u životnoj opasnosti!



Mihaela Šumahera za vikend bude iz kome: Ispred bolnice tiho obeležen 45. rođendan legendarnog vozača (Foto)
On je preneo reči Žerara Sailana, neurohirurga koji je Šumahera lečio posle udesa 1999. godine na Silverstonu: "Nisam doktor, ali mogu da vam kažem šta mi je rekao hirurg Žerar Sailan. Stanje je još ozbiljno, ali život Mihaela Šumahera srećom više nije u opasnosti".

Iz same bolnice još uvek nisu zvanično saopštili u kakvom je stanju Nemac, ali se spekuliše da će lekari u nedelju probuditi sedmostrukog šampiona Formule 1 iz kome, koja je veštački izazvana. Nakon operacija koje su obavljene, stanje veštačke kome može se održavati i mesecima dok se ne utvrdi da je Mihael Šumaher spreman za buđenje iz kome.

Sem toga, nagađa se i da je kamera koja se nalazila na Šumaherovoj kacigi predata isražiteljima, kao i da je obavljen informativni razgovor sa njegovim 14-godišnjim sinom koji je bio prisutan u toku nesreće.

Autor: M.P.
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>