Ostalo

Sme�no

Upravljanje očima: EyeX kontroler za igrice uskoro dostupan! (Video)

Vodeća firma kada sa radi o računarskim periferijama koje se kontrolišu pokretom oka "Tobii" godinama unazad unapređuje svoje proizvode napravivši prvo laptop kojim je moguće upravljati jednostavnim pokretma ruku u kombinaciji sa očima.

Upravljanje očima: EyeX kontroler za igrice uskoro dostupan! (Video)



Zatim su dokazali da je ovakav način kontrolisanja rada računara moguć sa arkadnom verzijom igrice "Eye Asteroids" koja je prva igrica u proizvodnji upravo kompanije "Tobii", dizajnirana tako da se kontroliše pokretima očiju.

Developeri su zatim uvideli nove mogućnosti ovih periferija, i sada će se ova tehnologija konačno naći u prodaji, sa dolazećim proizvodom "SteelSeries-a". Ni "Tobii" ni "SteelSeries" nisu želeli da otkrivaju mnogo detalja neimenovanog proizvoda koji će se bazirati na Tobiijevom nadolazećem EyeX kontroleru. On će biti namenjen isključivo gejmerima i nije dizajniran tako da u potpunosti zameni uobičajene kontrole, već se koristi u kombinaciji sa njima. Koristiće se za pristupanje menijima i dodeljivanje meta, što će uz ovaj proizvod biti brže i intuitivnije.

Moguće je naručiti EyeX developer Kit pre vremena, kako bi firma imala više vremena da implementira ovaj inovativan način korišćenja kontrola u igricima, pre planiranog početka prodaje sredinom 2014. godine. Do kraja januara, cena će biti 95 dolara, dok će se kasnije povećati na 195$.

EyeX se povezuje USB-om i uključuje mnoštvo senzora koji traže i prate pokrete očiju. Od gledanja u stranu, do treptanja i širenja zenice. Očigledno je da se Tobii maksimalno fokusira na implementiranje svoje tehnologije u tuđe proizvode, pre nego da plasira EyeX kontroler kao samostalan proizvod.



Autor: M.P.
Foto: gizmorati.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>