Lepota

Ljubav

Novogodišnji make up saveti: Zaboravite na zlato, oči neka blistaju od šljokica!

Za najluđu noć koja je pred vama i zbog koje ste se verovatno već dobro istrošili - haljina, frizura, rezervacija, a onda i pokloni, ne morate još dodatno izdvajati pare za šminkera. Našminkajte se sami kao profesionalac!

Novogodišnji make up saveti: Zaboravite na zlato, oči neka blistaju od šljokica!



Ipak, za kućno šminkanje ipak morate imati neku kozmetiku u ormariću i dovoljno strpljenja te barem sat vremena na raspolaganju, tvrdi vizažistkinja Irena Parunov.

Dakle - kako početi?

Sve počinje od obaveznog nanošenja lagane kreme na očišćeno lice, nakon koje sledi ‘buster’ ili fiksator kasnijih slojeva. Buster se može kupiti u apotekama ili boljim parfimerijama, izgleda kao blago želatinozna tečnost. Ako ga niste nabavili ili vam je preskup, postoji trik: pre svega što preduzmete, umijte se mineralnom vodom! Pustite je da se osuši na licu; ona će vam stisnuti pore i reducirati mašćenje kože, te na taj način pridoneti trajnijoj šminki.

Nakon fiksatora, sledi utrljavanje tečnog pudera u tankom sloju, te naposletku "silk-finish" finih čestica pudera, pudera u prahu ili kamenu. Pri kućnom šminkanju pripazite da taj prah ne "razvlačite", nego natapkate tamponima. Rumenilo, pak, ostavite za završnu fazu.

Nakon tog preparativnog dela sledi onaj uzbudljiviji i koloritno izazovniji, dekorativni deo. Trend je iznenađujući: hladni tonovi su hit! Imperativ su za dame nakon 35. godine, dok mlade devojke mogu nešto više ludovati.



Zlato je u šminki zabranjeno, ono inače lice čini umornijim, starijim. Smokey-eyes postići ćete dimno sivom radije negoli tamnosmeđom, a jako našminkanim očima suprotstavite nežno našminkane usne bež nijansom. Ako želite biti ekstravagantni, možete i usne jako nacrveneti. Nipošto nemojte uzeti nnarandžastu, koja je demode, ili ružičastu, koja je primerenija kafi nakon najluđe noći negoli noćnom provodu - istakla je sagovornica.

Mlade devojke, pak, imaju više tonske slobode, one mogu čak na lice nabaciti i fluorescentne diskoboje, na trepavicama su poželjne šljokice, a dobrodošlo je i pokoje pero na rubu trepavica, koje će ih produžiti!

Svetlucavi puder ipak nije dobrodošao, on je više primeren letnjem glam-izgledu nego zimi, pogotovo ako su šljokice već na očima; lice ne sme izgledati kao venecijanska maska. Evo i malog trika, te saveta za kraj.

- U ugao oka pri korenu nosa možete zalepiti jednu šljokicu; ona će izgledati kao veštačka suza, i oku će dati blistav izgled.

Autor: B.B.
Izvor: slobodnadalmacija.hr
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>