Svet

Region

Del Boj iz Mućki: Trebalo je da glumim deku!

Dejvid Džejson, iliti Del Boj, u svojoj autobiografiji "Moj život" otkrio je da zapravo nije ni bilo planirano da u kultnoj seriji "Mućke"  glumi starijeg Rodnijevog brata, već njihovog deku!

Del Boj iz Mućki: Trebalo je da glumim deku!



Britanski glumac Dejvid Džejson, poznatiji kao Del Boj iz "Mućki", zapravo je trebalo da u kultnoj seriji glumi deku! Ovo, kao i ko mu je poslužio za inspiraciju za legendarni lik, glumac je otkrio u svojoj autobiografiji.

Serija Mućke: Sledeće godine u ovo vreme... nova epizoda?!
"Za mene je bila planirana uloga deke. Međutim, Džon Salivan pokušao je sa nekoliko glumaca u ulozi Del Boja, ali kako nije bio zadovoljna, pustio me je na sudiciju sa Nikolasom Lindharstom, odnosno Rodnijem. Čim sam mu rekao "you plonker" ("ti, tupadžijo", prim.aut.), bilo je jasno da je scenario napisan baš za nas", otkrio je Džejson.

On je takođe napisao i da je inspitaciju za lik Del Boja pronašao još dok je radio kao električar. "Imas sam 19 godina i sa prijateljem sam tražio posao na jednom gradilištu. Tu smo sreli jednog građevinskog preduzimača koji je bio odeven u odelo od kamilje dlake i imao zalizanu kosu. Kasnije, kada sam pročitao scenario za "Mućke", on mi jemomentalno prošao kroz glavu. Mnofo godina posle toga, dobio sam pismo od njegove ćerke koja mi je javila da joj je otac umro, ali da je biio oduševljne saznanjem da je Del Boj nastao upravo po uzoru na njega", prisetio se glumac.

Autor: T.I.
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>