Region

Svet

Region

Serija Sila koštala Željka Mitrovića više od milion evra! (Foto)

Serija "Sila" počela je sa emitovanjem na televiziji "Pink" pre nekoliko dana i već osvojila srca gledaoca, pa su čelnici ove televizije počeli da emituju epizode i u terminima koji nisu predviđeni za to.

Serija Sila koštala Željka Mitrovića više od milion evra! (Foto)



Serija Sila obara sve rekorde gledanosti turskih serija u Srbiji!
"Sila" je proglašena najuspešnijom turskom serijom svih vremena, a u skladu sa tim ni njena cena nije mala. Naime, kako "Kurir" saznaje Željko Mitrović je morao da da više od milion evra za kupovinu celokupnog serijala. Ipak, ovu cifru nije morao da sam iskešira, već su mu u tome pomogli sponzori koji su odmah shvatili da će "Sila" biti uspešna investicija.



Da je "Sila" zaista silna dokazuje i to što je potukla rekorde gledanosti čuvenog "Sulejmana Veličanstvenog" i turske serije "Asi" koja se bavila sličnom pričom, odnosno plemenskim običajima u Turskoj. Samo u regionu "Sila" je već oborila sve rekorde gledanosti turskih serija, budući da je prikazivana u Grčkoj, Hrvatskoj i drugim komšijskim država.

Samo prvu epizodu ove serije gledalo je 14,01% gledalaca čime je oboren rekord u Srbiji, dok je već nakon nekoliko dana ovaj procenat porastao na 15,34% i nastavlja da raste.

Serija je snimana u periodu od 2006. do 2008. godine i glavne uloge tumače Džansu Dere i Mehmet Akif Alakurt koji se ubrajaju među najlepše glumce u Turskoj. Džansu tumači Silu, devojku po kojoj serija i nosi naziv. Ona je usvojena "princeza" jednog od najbogatijih ljudi u Turskoj, a u jednom trenutku odlazi u svoje rodno mesto kako bi posetila majku i otišla na bratovljevu svadbu. Ono što Sila ne zna jeste da je to zapravo i njena svadba, gde je prisilno udaju za Boran-agu (Mehmet Akif Alakurt). Sila postaje žrtva plemenskih običaja i nekoliko puta pokušava da pobegne, ali onda shvata da će zbog običaja njen brat i njegova supruga biti ubijeni ako ona pobegne.



Kako vreme prolazi ona sa Boran-agom proživljava i lepe i ružne trenutke i polako se navikava na svoju novu okolinu i rodno mesto, a tek tada stvari počinju da se komplikuju kada ona ipak odluči da pobegne u Istambul i izazove agin gnev. Tada Boran odlazi da je ubije, ali shvata da je ljubav jača od običaja i njihova romansa počinje da se razvija uz dalje komplikacije.



Autor: M.P.
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>