Svet

Region

Bosna i Hercegovina u finalu takmičenja Turkvizyon 2013! Ters Bosanka osvojila publiku! (Foto)

Bosna i Hercegovina, i pored jake konkurencije, uspela je da se izbori za plasman u finale takmičenja Turkvizyon 2013, i to pesmom "Ters Bosanka" u izvođenju benda Emir & Frozen Camels i Mirze Šoljanina.

Bosna i Hercegovina u finalu takmičenja Turkvizyon 2013! Ters Bosanka osvojila publiku! (Foto)



Bosna i Hercegovina se u sinoćnjem polufinalnom takmičenju Turkvizyon 2013, koje se održava u turskom ovogodišnjem glavnom gradu kulture Eskišehiru, plasirala u finale. Iako u jakoj konkurenciji, "Ters Bosanka" u izvođenju benda Emir & Frozen Camels i Mirze Šoljanina, osvojila je mnoge simpatije publike i žirija, pa ćemo ih ponovo gledati u finalnoj noći, 21. decembra.



Predstavnici Bosne i Hercegovine su imali zapažen scenski nastup u kojem smo pored energične rokenrol svirke u drugoj minuti mogli videti i dramatično pojavljivanje "Ters Bosanke" u liku najlepše žene na svetu, Aide Đapo, alijas Idde van Munster, na izdignutoj dvospratnoj bini visokoj više od dva metra.

U takmičenju dvadeset i četiri pesme, sinoć je samo dvanaest najboljih prošlo u finale, a od zemalja regiona u finale je pored Bosne i Hercegovine dalje prošao i predstavnik Kosova.

Publika u Bosni i Hercegovini Turkvizyon može gledati u živom prenosu putem TV kanala Hayat Folk.

Autor: T.I.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>