Svet

Region

Princ Hari osvojio Južni pol! (Foto)

Britanski princ Hari, sa svojim timom u kojem su bili i vojnici povratnici iz Iraka, posle tri nedelje i 320 kilometara stigao je na Južni pol.

 Princ Hari osvojio Južni pol! (Foto)



Ekspeditivni pohod na Južni pol organizovan je u humanitarne svrhe, i podeljen u tri tima: britanski, američki i tim Komonvelta. Pod parolom "Šetnja sa povređenima", svaki tim okupio je i vojnike koji su se povređeni vratili sa iračkog i avganistanskog ratišta.

Princ Hari bio je naravno u britanskom timu, te svoju predanost humanitarnoom cilju dokazao tako što je prepešačio čak 320 kilometara na ekstremno niskim temperaturama! Za ovo se Hari dobro pripremao. Tako, on je učestvovao u sličnoj ekspediciji 2011. godine, ali koja je za krajnji cilj imala Severni pol. Takođe, nedavno je otputovao i na Island kako bi se podvrgao treningu i pripremama za pohod na Južni pol, te u te svrhe provodio i po 24 sata u velikim industrijskim zamrzivačima kako bi telo pripremio za ekstremno niske temperature.



Učesnici ove ekspedicije dnevno su morali da prelaze od 15 do 20 kilometara, i to na temperaturi od čak minus 35 stepeni, uz vetar jačine 80 kilometara na čas!

Pored princa Harija, plemenitom pohodu pridružili su se i glumci Dominik Vest i Aleksandar Skarsgard.

Autor: T.I.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>