Ostalo

Sme�no

Apple izbacio novi patent: Naočare koje će vas uvući u virtuelnu realnost!

Kompanija Apple nastavlja sa svojim inovacijama, te je predstavila novi patent koji će vas bukvalno uvući u virtuelnu realnost, i kojem će se naročito obradovati gejmeri.

Apple izbacio novi patent: Naočare koje će vas uvući u virtuelnu realnost!



Novi patent kompanije Apple može vam ličiti na motorciklističke zaštitne naočare, ali zapravo je to izuzetna stvarčica koja će vas uvući u svet virtuelne stvarnosti. Specijalna vrsta naočara svom korisniku omogućava da uživa u trodimenzionalnim video sadržaju ili igricama, i to onda kada projekcija filma ili igrice nije moguća na velikom ekranu. Takoo, Apple-ove specijalne naočare projektovaće veliki ekran ispred očiju korisnika, koji će biti dostupan i vidljiv samo osobi koja nosi naočare.

Apple-ove naočare takođe mogu podržati i dodatne fukcije, kao što su skeniranje zenice, skeniranje otiska prsta ili analiza glasa, a u funkciji identifikacije korisnika i konfigurisanja personalnih podešavanja koje je on sačuvao.

Što se povezivanja sa mrežom tiče, Apple naočare mogu da koriste wireless ili kabal za povezivanje sa kompatibilnim uređajem, bio to kompjuter ili mobilni aparat.

Inače, ovaj patent prijavljen je još u maju 2008. godine, te još jednom dokazao da je kompanija Apple vrlo zainteresovana za pružanje boljeg iskustva korisnicima kada je u pitanju uređaj za zabavu. Takođe, kompanija je nedavno kupila "PrimeSense", originalnog pronalazača "Microsoft Kinect"-a, te se šuška da već par godina radi na osmišljavanju sopstvenog televizora, uglavnom imenovanog kao Apple iTV.

Autor: T.I.
Foto: bgr.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>