Ostalo

Sme�no

Promena koja je nedostajala: Evo kako da rešite problem mokrog kišobrana (Video)

Dizajn kišobrana nije se mnogo promenio od trenutka kada je izmišljen, to je spravica koju otvorite, stavite iznad glave i ona sprečava da se pokvasite kada napolju pada kiša, ipak male izmene nisu na odmet.

Promena koja je nedostajala: Evo kako da rešite problem mokrog kišobrana (Video)



S obzirom da izgled kišobrana dugo nije promenjen, očigledno je da služi svojoj svrsi i da dobre stvari ne treba menjati, ipak, oduvek se mučimo sa jednom sitnicom, a to je - šta raditi sa mokrim kišobranom kada se sklonite sa kiše i uđete unutra?

Neko je došao na genijalnu ideju da napravi "obrnuti kišobran", odnosno da promeni način na koji se on otvara. U pitanju je jedan japanski dizajner, a on se dosetio da metalni "kostur" koji služi da drži materijal kišobrana zategnutim postavi na vrh ove stvarčice, te se kišobran sada ne otvara povlačenjem na gore, već povlačenjem na dole. Ova promena omogućila je i to da kišobran sada ne morate držati rukom da bi stajao uspravno, već ga možete postaviti na metalni ram, i on će sam stajati.

Ako vam nije sasvim jasno kako to funkcioniše, pogledajte i video snimak, ali ako ste pomislili da kupite jedan ovakav kišobran, imajte u vidu da sve novine imaju paprene cene, pa ovaj kišobran možete naručiti po ceni nešto manjoj od sto dolara.



Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>