Svet

Region

Suzan Bojl dijagnostikovan Aspergov sindrom: Sad bar znam šta mi je!

Škotska pevačica Suzan Bojl otkrila je danas da joj je dijagnostikovan Aspergerov sindorm, neurološki poremećaj iz autističkog spektra.

Suzan Bojl dijagnostikovan Aspergov sindrom: Sad bar znam šta mi je!



Pedesetdvogodišnja pevačica je izjavila za list "Observer" da joj je bolest dijagnostikovana pre godinu dana. Navodi i da joj je dijagnoza došla kao olakšanje jer je godinama bila maltretirana zbog teškoća u učenju koje je imala. "Sada znam šta nije u redu sa mnom i osećam olakšanje. Nekako sam opuštenija2, rekla je Suzan Bojl.
 
Pevačica se proslavila 2009. godine pobedom u TV šou "Britanija ima talenat". Preko noći je postala svetska senzacija nakon što je njeno izvođenje pesme "I Dreamed A Dream", iz mjuzikla "Jadnici", postavljeno na internet gde ga je videlo blizu 140 miliona ljudi. Od tada je snimila četiri albuma koja su se prodala u milionskom tiražu i čak pevala za papu, a jedna televizija planira da snimi film o njenom životu.
 
Aspergerov sindrom karakterišu poteškoće u društvenoj interakciji i ograničena, stereotipna interesovanja i aktivnosti. Osobe koje pate od ovog poremećaja imaju normalnu inteligenciju, ali im nedostaje veština neverbalne komunikacije, fizički su nespretne i ne pokazuju empatiju.

Bojl smatra da njena dijagnoza neće ništa promeniti u njenom životu. "To je samo stanje s kojim treba da živim i s kojim treba da se izborim", navela je ona, dodajući da veruje da će se ljudi sada bolje ophoditi prema njoj jer će znati razloge njenog neobičnog ponašanja.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>