Style

Ljubav

Najskuplje ženske čizme na svetu: Za dijamante tričavih 2,4 miliona evra!

Najskuplje ženske modne čizmice na planeti evropskog broja 39 prekrivene su skupocenim slojem od 39.083 dijamanata u atraktivnoj boji, čija je ukupna težina 1,550 karata.

Najskuplje ženske čizme na svetu: Za dijamante tričavih 2,4 miliona evra!



Ove u pravom smislu očaravajuće čizme predstavljene su juče u Hongkongu u okviru Nedelje dizajna. Izrada ovakvog dijamantskog projekta rezultat je saradnje dizajnerskog tima A.F.Vandevorst, Antverpskog Svetskog dijamantskog centra (AWDC), modnog instituta Flenders i draguljarnice Diaro.

Dizajneri su koristili dijamante u šampanj boji, a veći deo čizmica prekriven je sivim i pink dijamantima. Na određenom mestu dodali su i dijamante crvenkasto-roze boje, kako bi logo dizajnerske kuće bio što uočljiviji.

Cena ovog bajkovitog komada obuće iznosi "samo" 2,4 miliona evra, a ceo proces izrade koji obuhvata dizajniranje, šivenje i stavljanje dijamanata, trajao je 30 000 radnih sati, navedeno je iz firme.

Jasno je da je ova Nedelja dizajna u Hongkongu posvećena upravo Belgijancima, koji su svojim proizvodom podigli modu na još viši nivo.

Autor: B.B.
Foto: Rapaport/Diamonds.Net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>