Region

Svet

Žika Šarenica ostaje na RTS, Tanja Vojtehovski na TV Nova?

Iako bilbordi po gradu najavljuju brzi početak emitovanja programa nove TV kuće "Nova", sve je i dalje pod velom tajne - još se ne zna ni da li će se ova televizija emitovati samo na kablu ili će dobiti i nacionalnu frekvenciju.

Žika Šarenica ostaje na RTS, Tanja Vojtehovski na TV Nova?



Uprkos tome, planovima TV Nove na čijem su čelu navodno Dejan Jocić, bivši direktor Prve, i Dragan Đurković, vlasnik produkcijske kuće "Vision team", ne manjka ambicioznosti.

Posle serija "Sulejman Veličanstveni" i "Budva na pjenu od mora" čije su epizode otkupili, čelnici TV Nova koji su bili nedostupni za komentar, krenuli su u osvajanje TV lica. Kako saznajemo, i dalje se pregovara sa Tatjanom Vojtehovski koja bi se na ovaj način vratila na male ekrane posle dugogodišnje pauze. Ali, većina popularnih TV lica, među kojima su Ognjen Amidžić, Srđan Predojević, Jovana Janković i Ivan Ivanović odbili su ponudu.

Prema našim informacijama, Ognjenu Amidžiću je ponuđeno da napravi novi prepodnevni šou program, ali zaštitno lice Pinka nije želelo ni da razmisli o prelasku. "Nepristojnu" ponudu dobio je i Ivan Ivanović: "Istina je da su me zvali, ali sam odbio jer ne mogu da razmišljam o prelasku na televiziju koja još ne postoji. Mislim da niko normalan ne bi prešao sa nacionalne televizije na kablovsku. O detaljima ponude ne želim da govorim jer je to poslovna tajna. U svakom slučaju, mislim da u Srbiji treba da postoji što više dobrih televizija, jer je to korisno i za TV autore i za publiku". Jedan od onih za koje se takođe spekuliše da bi mogao da pojača TV Nova je i Žika Nikolić, autor i voditelj "Žikine šarenice" na RTS. Mada priznaje da je bilo poziva sa drugih televizija, Žika demantuje da je dobio ponudu od TV Nova.

"I ja sam to čitao u novinama, ali nije tačno. Da li ta televizija uopšte postoji? Moram priznati da sam i sam iznenađen bukom koja se digla oko ove teme. Dobijao sam ranije razne ponude, ali, osim preliminarnih razgovora, nije bilo ozbiljno priče na temu prelaska na bilo koju televiziju. Razgovarao sam sa novim direktorom RTS i dogovorili smo se da do daljeg ostajem na Javnom servisu."

TV Nova kreće sa emitovanjem na kablu najverovatnije 2. decembra, ali nacionalna frekvencija još je neizvesna. Na konkursu održanom letos, TV Nova nije prošla. Novi konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija raspisan je 25. oktobra, a kako saznajemo, Nova se još nije ni prijavila. Rok za podnošenje prijava je druga polovina decembra.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>