Region

Svet

Region

Mima Karadžić posle 27 godina zauvek napušta pozorište

Slavni glumac Milutin Mima Karadžić posle 27 godina karijere zauvek će napustiti pozorište. Mima u sredu uveče u Ateljeu 212 pravi oproštajno veče i oprašta se od pozorišta u kojem je stalni član od 1986. godine.

Mima Karadžić posle 27 godina zauvek napušta pozorište



"Tačno je da završavam s pozorištem, dođite pa ćete čuti razloge", potvrdio je Mima Karadžić, koji se već neko vreme žali prijateljima da je kultura u Srbiji potpuno srozana i sa setom pominje prošlo vreme kada je biti glumac u pozorištu imalo težinu i predstavljalo čast, tako da su prijatelji očekivali ovaj njegov potez.

Mima Karadžić se provodi u društvu manekenki! (Foto)
I početkom 90-ih godina, kada je situacija u kulturi bila slična ovoj danas, Mima se povukao iz pozorišta. Tada je pričao da nije video sebe u komadima Biljane Srbljanović i većine autora predstava u tadašnjem Ateljeu 212. Narednih deset godina Mima je daleko od pozorišnih dasaka snimao filmove i serije, postao uspešan producent i stigao da otvori i zatvori čak osam kafana! Ugostiteljstvo je posle glume njegova velika ljubav, a dobra vino u društvu lepih žena najveća strast. Mima se pozorištu i Ateljeu vratio 2000. godine hit predstavom "Ratna kuhinja", izdržao je još 13 godina i rešio da se trajno povuče iz pozorišta. 

Ostaće upamćene njegove uloge u predstavama: "Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina", "Zakleti spasilac davljenika", "Sveti Georgije ubiva aždahu", kao i "M(j)ešoviti brak" koji je po režiji Milana Karadžića pre serije bio pozorišna predstava. Serija je umnogome pomogla Miminu karijeru, ali i lansirala brojne mlade glumce. I dalje aktuelna serija "Budva na pjenu od mora" pravo je Mimino čedo. Igra glavnu uloga, a i producent je serije. Najznačajnije uloge ostvario je u "Volim i ja nerandže, no trpim", "Bolji život", "Porodično blago", "Policajac s Petlovog brda" i drugim.

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: gloria.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>