Region

Svet

Željko Joksimović o Eurosongu 2014: Muzika je u Srbiji poslednja rupa na svirali, a svirala trpi sve!

Ekonomska kriza koja je prisutna u celom svetu ostavila je posledice i na muzičkoj sceni, pa Srbija sledeće godine neće učestvovati na "Eurosongu".

Željko Joksimović o Eurosongu 2014: Muzika je u Srbiji poslednja rupa na svirali, a svirala trpi sve!



Željko Joksimović, koji je se čak četiri puta puta takmičio na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi i postigao velike uspehe kao izvođač i autor, nije preterano iznenađen odlukom i smatra da u teškim vremenima kultura prva strada.

"U vreme krize umetnost i kultura su navikli da trpe. Muzička umetnost u našoj zemlji je i sami znamo poslednja rupa na svirali, a prva rupa kad su u pitanju odluke tipa nemamo novca. Pa šta pritisnuti? Najlakše je kulturu i umetnost. Za ostale rupe ćemo se nekako snaći. Svirala trpi sve", slikovito je objasnio Joksimović.

"Srbija je inače ušla u istoriju takmičenja kada je na svom prvom učešću kao samostalna zemlja trijumfovala pesmom "Molitva" u izvođenju Marije Šerifović, a ovo će biti prvi put od 2007. da ne učestvujemo."

Odluku o tome da prekinemo tradiciju dugu sedam godina saopštio je juče kolegijum RTS. "Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga tj. troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu Evrovizije", stoji između ostalog u saopštenju kolegijuma RTS-a, koji ističe da ćemo se vratiti na takmičenje čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje Javnog servisa iz budžetskih sredstava u godinama koje slede.

Autor: M.P.
Izvor: Blic
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>