Region

Svet

Region

Ljiljana Jakšić: Biću samohrana majka i ne plašim se toga! (Foto)

Ljiljana Jakšić, iliti popularna Salveta, ove godine napravila je potpuni zaokret u svom životu. Glumica se podvrgla veštačkoj oplodnji, te rešila da postane samohrana majka  u 52. godini svog života.

Ljiljana Jakšić: Biću samohrana majka i ne plašim se toga! (Foto)



Ljiljana Jakšić pobegla iz porodilišta i proslavila rođendan sa najbližima
Pedesetdvogodišnja glumica Ljiljana Jakšić, koja je široj publici postala poznata nakon uloge u Kursudžijama, podigla je dosta prašine u javnosti kda je obelodanila da se u šestoj deceniji života podvrgla vantelesnoj oplodnji. Osim, što će ovih dana roditi svoju prvu devojčicu, ona će biti i samohrana majka koja još dvadeset godina treba da otplaćuje stambeni kredit. O svojoj odluci koja joj je promenila život, iskreno je pričala za "Story".

Zašto ste rešili da se tek u pedeset drugoj godini ostvarite u ulozi majke?

"Izuzetno volim decu i uvek mi se u životu podrazumevalo da ću imati naslednike. Zbog emotivnih i problema u vezama, a ne iz zdravstvenih razloga, do toga nije dolazilo, tačnije nije se realizovalo na pravi način."

Znači li to da ste i ranije ostajali u drugom stanju?

"U životu mi se dešavalo da sam ostajala u drugom stanju, ali trudnoće se nisu realizovale. Međutim, nikada nisam odustala od majčinstva i verovala sam da će mi se ono desiti pre ili kasnije. Kada mi se to nije dogodilo spontano i u mlađim danima, počela sam da razmišljam o veštačkoj oplodnji."


Foto: alo.rs

Jeste li se dvoumili zbog godina u kojima ste?

"To mi nikada nije bio problem, oduvek sam imala dosta energije i životne radosti. Ne osećam da imam pedeset dve godine, već mnogo manje. Zdravstveno se super osećam, a nadam se da ću biti u mogućnosti da uradim sve ono što se od mene očekuje i da svoje dete izvedem na pravi put. Ne vidim nijedan razlog zbog koga bih odustala. Ovo je za mene najveća radost i sreća. Znam mnoge žene koje su se pomirile s tim da nemaju decu, ali ja nisam mogla."

Da li ste tada bili u vezi?

"Jesam. Moj tadašnji partner i ja želeli smo da postanemo roditelji ili sam samo ja tako mislila. Očigledno je da je on bio zainteresovan samo za vezu sa mnom. Žarko sam želela dete, pa je on pristao verovatno u nadi da vantelesna neće uspeti. Kad sam ostala trudna, iznenadio se i rekao kako on to ne može, želi da izađe iz toga i ne bi da se nosi s tim."

Jeste li u kontaktu s njim?


"Prekinuli smo svaki kontakt. Tako smo se dogovorili. Samim tim biću samohrana majka i njega ta priča ne zanima. Protivnik sam prisile u bilo kojoj vrsti odnosa."

Jeste li razmišljali šta ćete jednog dana reći svojoj ćerki o njenom biološkom ocu?

"Kad bude u uzrastu u kojem može da razume neke stvari, reći ću joj istinu. Nažalost, sigurna sam da će to tada biti uobičajena situacija."

S obzirom na to da ćete biti samohrana majka, plaše li vas potencijalni finansijski problemi?

"Sama ću zarađivati. Ja sam slobodan umetnik, a to u današnje vreme nije lako. Uzdam se u dobro i u Boga koji je dozvolio da se ovo desi, pa će mi verovatno pružiti i da zaradim za sebe i svoje dete."

Autor: T.I.
Izvor: Story
Foto Vladimir Šporčić/AMS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>