Region

Svet

Marko Bulat otkriva za naš portal: Posle koncerta, vraćam se knjizi! (Foto)

Ljubitelji one istinske kafanske atmosfere konačno su dočekali ugođaj za svoja čula, budući da će "kralj kafane i splavova" Marko Bulat održati koncert 24. novembra u beogradskoj hali "Pionir".

Marko Bulat otkriva za naš portal: Posle koncerta, vraćam se knjizi! (Foto)



Ova godina bila je i više no značajna, pa i jubilarna, za nekrunisanog "kralja splavova" Marka Bulata. Napunio je 40 godina, izdao novi album, diplomirao je na Akademiji Srpske pravoslavne crkve, oprobao se u glumi ulogom u filmu "Srce u anesteziji", a obeležio je i 20 godina svoje plodne karijere. Upravo ovo poslednje, Marko će proslaviti onim što su njegovi obožavaoci i uživaoci pravog boemskog zvuka dugo čekali – solističkim koncertom.

Još četiri dana i još jedna proba dele Marka Bulata od koncerta koji će staviti krunu na njegovu dve decenije dugu karijeru.  Već i same najave dovoljno govore da će to biti spektakl za pamćenje. "Rasveta, bina, veliki LED ekran koji će animacijama ispratiti svaku pesmu, sve to doprineće impozantnosti celog događaja", rekao je Marko za naš portal. Mi dodajemo, pravu impozantnost omogućiće upravo pevač koji svojom energijom i pesmom decenijama caruje prostorima u kojima nastupa, uprkos svojoj nenametljivoj prirodi. A da će atmosfera i u hali Pionir biti usijana, potvrđuje nam i on:  "Pored standardnih instrumenata, biće tu i violine, trube, bazuke, tarabuke... Sa mnom će nastupiti i stari kafanski pevači koji su svojim pesmama obeležili moju karijeru. Sam ću otpevati 26-27 pesama, a sa gostima pevačima ukupno 35", kaže Marko, i sa osmehom dodaje da će koncert potrajati i 3 sata.



Iako su mnogi Bulatov koncert nazvali njegovim "najvećim poduhvatom u karijeri", on nema tremu. "To je moj repertoar, i tu sam svoj na svome. Tremu sam osetio samo u jednom momentu, kada sam prvi put u praznom Pioniru stao na binu, pa pogledao sav taj prostor ispred sebe koji kao da bi me progutao. Bilo je to kao da sam sam protiv svih! Ali, to je trajalo samo trenutak, i znam da kada sav taj prostor bude ispunjen u nedelju, da ću osetiti sigurnost kao i svaki put kada sam na svom terenu – za mikrofonom", rekao nam je Marko, i dodao da mu je drago što je istrajao sve ove godine, te da je u prilici da sada slavi i jubilej.

Inače, Marko Bulat nije samo pevač, već i diplomirani ikono i freskopisac. Ipak, tu ne staje sa svojim obrazovanjem, već je po završetku osnovnih, upisao i master studije, te posle spektakularnog koncerta, on se vraća studentskom životu! "Zbog priprema za koncert, zapostavio sam predavanja, pa ću morati to što pre da nadoknadim.  Moram da prepišem beleške iz Istorije umetnosti od kolega, jer ne želim da izgubim godinu", priča Marko Bulat sa očiglednim zadovoljstvom, i dodaje da ne želi da mu profesori "gledaju kroz prste", jer studije nije upisao ne zbog diplome, već zato što želi da uči.



Sigurni smo da na domaćoj sceni teško da postoji toliko svestrana osoba poput Marka Bulata. On peva, piše,  uči, slika, glumi. A da još uvek neguje dečački i avanturistički duh pokazuje i to što je Marko veliki kolekcionar predmeta vezanih za čuvenu filmsku sagu "Ratovi zvezda", a granice svoje mentalne i fizičke izdržljivosti pomerio je  u "Survivor"-u, jedinom rijalitiju koji je, kako kaže, bio po njegovoj meri. "Sada aktuelne rijaliti emisije me ne zanimaju.  Draž mi je jedino u tome da sebe upoznajem na načine na koje nisam do sada. Otuda, da me zainteresuju mogu jedino neke nove, ekstremne situacije, podvizi koji su na granici ludosti", iskren je Marko.



Sve što radi, Marko Bulat radi zato što to voli. Zbog toga, ništa mu ne pada teško, niti gubi ravnotežu kada balansira između raznorodnih grana umetnosti. Ipak, planiranje koncerta, ugovaranje, dogovaranje, probe, u pauzama učenje, slikanje, gluma... sve to ume malo fizički da izmori, te u šali kaže da će posle "Pionira" morati da ide na rehabilitaciju. "Posle koncerta idem pravu u neku banju na oporavak", kazao je Marko kroz smeh, a nama je bilo jasno da taj "oporavak" neće dugo trajati, jer je prvi  semestar na fakultetu već uveliko počeo.

Ali, pre "oporavka",  Marko Bulat će u nedelju, 24. novembra u beogradskom "Pioniru", srce ostaviti na bini, a neprolaznim hitovima, kao što su "Prijatelji, braćo, kumovi", "Dete sreće", "Imao sam konja vrana", ali i onim sa novog albuma "180 stepeni", dokazati da istinski duh kafane nužno ne zahteva intimniji prostor i dobro poznatu ekipu, već može oživeti i u hali među hiljadama ljudi.

Autor: T.I.
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>