Region

Svet

Bosna i Hercegovina ipak ide na Eurosong 2014

Odbor Radio-televizije Bosne i Hercegovine (BHRT) doneo je odluku kojom su "otvorena vrata" za učešće BiH na 59. "Pesmi Evrovizije" koja će iduće godine biti održana u Kopenhagenu.

Bosna i Hercegovina ipak ide na Eurosong 2014



BHRT će do 22. novembra, do kada je predviđen rok za prijavljivanje na najveći muzički festival, poslati preliminarnu prijavu organizatoru takmičenja.

Eurosong 2014: BiH ne učestvuje, potvrdila da ide na Turkoviziju!
BiH je prošle godine odustala od prijavljivanja na Eurosong iz finansijskih razloga. Situacija nije ništa bolja ni ove godine, pa je televizija bila u dilemi oko ponovnog odustajanja. Ipak, poslovodni odbor smatra da treba iznaći rešenje da bi se zadovoljio interes gledalaca i slušalaca i zaustavilo dalje udaljavanje BiH od najvažnije evropske asocijacije javnih servisa, saopšteno je iz Radio-televizije BiH.

Poslovodni odbor BHRT-a odlučio je da projekat "BH Eurosong 2014" ima status "specijalnog multimedijalnog projekta" koji se može realizovati isključivo po principu samofinansiranja.

Zbog pada prihoda od radio-televozijske takse, "BH Eurosong 2014" neće biti finansiran novcem kojim građani BiH izvršavaju svoju zakonsku obavezu plaćanja RTV takse. U okviru BHRT-a, izvršni producent "Pesme Evrovizije" biće Radio Bosne i Hercegovine, a nosilac programskog dela projekta Zabavno-muzički program BHT1.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Promo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>