Zdravlje

Ljubav & Sex

Mršavice pažnja! Ovo su najzdravije namirnice za dobijanje kilograma

Verovatno je teško razumeti zašto bi neko želeo da se ugoji kada većina ljudi na sve moguće načine pokušava da smrša. Međutim, dosta muškaraca želi da poveća telesnu masu i mišiće, a vitke žene žele da dobiju obline na zdrav način. Evo pomoću koje zdrave hrane to mogu da postignu.

Mršavice pažnja! Ovo su najzdravije namirnice za dobijanje kilograma1. Losos

Kao što ste možda i primetili, najbolja hrana za dobijanje kilograma su proteini i riba. Losos je odličan za dobijanje mase, a i veoma je zdrav jer sadrži masti i hranljive materije. On je takođe i veoma dobra hrana za srce.

2. Tunjevina

Bez obzira koliko vam to bilo ukusnije, nemojte jestu tunjevinu iz konzerve. Pomoći će vam u dobijanju kilograma, ali mnogo zdravija alternativa je sveža tuna.

3. Ostrige

Ostrige su sjajan izvor proteina koje treba da jedete kada želite da se ugojite. Pored njih, za dobijanje kilograma je dobro jesti i rakove i škampe.

4. Bademi


Orasi i semenke su najbolji za dobijanje kilograma. Bademi su na vrhu liste jer su veoma ukusni i zdravi, a najbolje ih je jesti onakve kakvi su, a ne pečene.

5. Avokado


Postoji dosta ugljenih hidrata koji vam mogu pomoći pri dobijanju kilograma, a avokado je verovatno najbolji. Ovo voće je puno zdravih masti i može da bude dodatak bilo kom obroku. On takođe čini vašu kožu veoma mekom.

6. Testenina

Ukoliko želite brzo da se ugojite bez oslanjanja na nezdrave masti, jedite testeninu. Ona dolazi u raznim oblicima i ukusima.

7. Puter

Najbolje namirnice za dobijanje kilograma sadrže zdrave masti, a puter je sjajan izvor takvih masti. Konzumiranje putera je najukusniji način dobijanja kilograma.

8. Jogurt

Još jedna namirnica koja će vam brzo pomoći da dobijete na kilaži je jogurt. Međutim, verovali ili ne, treba da izaberete onaj sa malo masti. Klonite se vrste jogurta koji sadrži dosta šećera jer on može da dovede do prekomernog dobijanja kilograma.

Autor: M.P.
Izvor: Super Žena
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle


>