Region

Svet

Region

Ravna Gora: Nenad Okanović - Serija će pomiriti srpsku braću! (Foto)

Serija "Ravna gora" tek što je počela sa emitovanjem, a već beleži rekordnu gledanost. Jedan od glavnih glumaca, Nenad Okanović, ukazuje i na društveni značaj ovog ostvarenja Radoša Bajića, te kaže da će serija "pomiriti srpsku braću".

Ravna Gora: Nenad Okanović - Serija će pomiriti srpsku braću! (Foto)



Nenad Okanović, koji se proslavio ulogom sina Dragana u seriji "Selo gori, a baba se češlja, smatra da će novo remek-delo Radoša Bajića, koje je već izazvalo dosta kontroverzi, serija "Ravna gora", doživeti još veću popularnost od prethodne serije, ali i odigrati bitnu ulogu u životu Srba.

Radoš Bajić: Ravna Gora će probuditi osećaj nacionalnog ponosa
Jeste li zadovoljni kako je ispala serija "Ravna gora"?


"I zadovoljan i ponosan što sam deo tima koji pravi seriju sa veoma važnom tematikom za celu Srbiju. Radoš je napisao sjajan scenario koji je pretočio u fenomenalnu seriju. Kada nešto napišete i tome priznanje daju Dušan Kovačević i Matija Bećković, onda su reči suvišne."

Da li ste lik kaplara Milisava, vozača đenerala Mirkovića, izneli kako treba?

"Ovo je tek početak i likovi treba da se tek razvijaju. Još od serije “Selo gori...” ja sa Radošem imam sjajnu saradnju i siguran sam da se apsolutno razumemo tako da mislim da smo krenuli u dobrom pravcu."

Zamerate li sebi nešto dok gledate scene, imate li osećaj da ste nešto mogli bolje?

"Bolje uvek može, ali s obzirom da znam da smo na snimanju svi dali sve od sebe, nemam šta da zameram ni sebi ni bilo kom članu ekipe."


Foto: RAS

Da li je bilo teško vratiti se u vreme Drugog svetskog rata i igrati takve likove?

"Kada igrate bilo koju epohu, to je veoma zanimljivo zato što se susrećete sa životom i običajima ljudi koji su živeli u tom periodu. Imajući u vidu da je produkcija serije na neverovatno visokom nivou od sjajne scenografije do izvanrednih kostima, apsolutno nije bilo teško vratiti se u taj period."

Da li je bilo zanimljivih situacija na snimanju, ispričajte nam ono što je vama najupečatljivije?

"Najupečatljiviji je mi je deo koji smo snimali u Ljuboviji, mom rodnom kraju, koja se potrudila da bude sjajan domaćin ekipi serije. Ovom prilikom želim da zahvalim svim mojim zemljacima koji su se opet pokazali kao sjajni domaćini."

Čiji lik vam se najviše dopada?

"Ne znam koga bih izdvojio. U seriji ima pregršt fenomenalnih istorijskih i izmišljenih likova koje igra preko 200 sjajnih glumaca, od glumačkih velikana sa prostora eks-Jugoslavije, pa do mladih glumaca koji će još jednom pokazati da ne moramo da brinemo o budućnosti srpske glumačke scene."

Ima li vaš lik sličnosti sa sinom Draganom iz serije "Selo gori, a baba se češlja"?

"Pa slagao bih kada bih rekao da nema nikakve sličnosti. Milisav i sin Dragan su dosta slični po svom sentimentu i svojoj ljudskoj čistoti, ali ipak po mnogo čemu to su različiti likovi."

Mislite li da će i ovoga puta Radoš Bajić biti uspešan kao i sa serijom „Selo gori...“?

"Mislim da će sa Radoš sa "Dramskom trilogijom 1941-1945", čiji se prvi deo zove "Ravna gora", napraviti još veći i bitniji uspeh, a to je pomiriti srpsku braću."

Autor: T.I.
Izvor: Alo
Foto: Miloš Cvetković

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>