Svet

Region

Trijumf: Novak Đoković osvojio Masters u Parizu - Pobeda mi je donela samopouzdanje! (Foto)

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je juče Masters u Parizu, pošto je u finalu pobedio Španca Davida Ferera sa 7:5, 7:5.

Trijumf: Novak Đoković osvojio Masters u Parizu - Pobeda mi je donela samopouzdanje! (Foto)



Đoković je u oba seta bio u zaostatku, ali je uspeo u završnici da napravi preokret i dođe do 40. ATP titule u karijeri. Ferer jednostvno nije izdržao pritisak i najgore gemove odigrao je pri vođstvu od 5:4, kada je servirao da osvoji set. Đoković je u tim trenucima odigrao najbolje i zasluženo povećao skor u međusobnim duelima na 16:10.

Srpski teniser je ovim trijumfom sačuvao šansu da posle završnog Mastersa, koji počinje danas u Londonu, sačuva prvo mesto na ATP listi. "Veoma sam srećan zbog večerašnjeg trijumfa, pogotovo što je ovo jedna od najvažnijih nedelja u teniskoj sezoni. Cilj mi je da nastavim da igram na ovaj način. Ova pobeda će mi popraviti samopouzdanje i videćemo šta će se desiti u Londonu", rekao je Đoković posle meča.



Đoković je rekao da uživa na terenu i da veruje kako će biti potpuno spreman za završni turnir sezone u Londonu i finale Dejvis kupa protiv Češke. "U ovom trenutku zaista igram dobro i odlično se osećam na terenu. Uživam u tenisu i srećan sam što se takmičim. Mislim da sam dostigao najbolju formu ove sezone. Tokom leta je bilo dosta uspona i padova, a sada ponovo imam mnogo samopouzdanja", kazao je Đoković novinarima u Parizu.

Srpski teniser će na mastersu u Londonu igrati u grupi sa Rodžerom Federerom, Huanom Martinom del Potrom i Rišarom Gaskeom.

Autor: T.I.
Izvor: Tanjug
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>