Region

Svet

Krimi rad: Muž Dare Bubamare optužio Jelenu Karleušu za krađu pesme!

Jelena Karleuša je izgleda u ozbiljnom problemu, i to zbog pesme "Krimi rad" na koju, kako se navodi, autorska prava polaže muž Dare Bubamare, Milan Kesić.

Krimi rad: Muž Dare Bubamare optužio Jelenu Karleušu za krađu pesme!



Milan Kesić i Dara Bubamara optužili su Karleušu za krađu, zbog čega će je tužiti. Naime, JK je bez ikakvog pitanja i dozvole obradila francusku pesmu "Kriminal", koju je napisao Mkuboi Ikbala, a na koju autorska prava polaže niko drugi do Darin Milan. Zbog toga je on rešio da JK izvede pred sud, a u tužbi će tražiti višemilionsku odštetu.

"Vlasnik autorskih prava na ovu pesmu je francuska izdavačka kuća "TLF prodakšn", s kojom "Egzit entertejnment studio" Milana Kesića ima ugovor za autorska prava za ceo Balkan, i to na četiri godine. Kako Karleuša nije zatražila dozvolu za snimanje i distribuciju ove pesme, advokat Dare Bubamare i Milana Kesića poslao je opomenu pred tužbu, u kojoj insistira da se svi nosači zvuka i svi javni nastupi pesme "Krimi rad" unište", govori izvor Kurira i dodaje:

"Opomena je poslata i „Siti rekordsu“ i Jeleni Karleuši, koja je bez ikakvog pitanja objavila pesmu. Ukoliko se ne unište svi nosači zvuka i ne povuku sve izvedbe s Jutjuba, Karleuša će odgovarati pred sudom", završava priču naš izvor.

Da bismo proverili navode do kojih smo došli, pozvali smo Daru, koja nas je uputila na porodičnog advokata Kalmana Stanju. "Opomena da se unište svi nosači zvuka s pesmom "Krimi rad" poslata je "Siti rekordsu", kao i Jeleni Karleuši lično. Ako do toga ne dođe, uslediće tužba za materijalnu štetu. Firma Milana Kesića polaže sva prava na pomenutu kompoziciju", rekao je advokat Dare Bubamare.

Povodom ovog slučaja oglasio se i PR tim Jelene Karleuše. "Veliki hit "Krimi rad" snimljen je uz sve dozvole, i uz pismeno potvrđena izvođačka prava od strane autora", saopštio je Jelenin PR tim, uz napomenu da će uslediti tužba u slučaju da se nastavi sa iznošenjem netačnih informacija.

Autor: T.I.
Izvor: Kurir, Pulsonline
Foto: Vesna Lalić, story.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>