Zdravlje

Ljubav

Ove namirnice tope kilograme!

Određena hrana pomaže nam da ubrzamo metabolizam, a to znači da ćemo lakše mršaviti ili održavati vitku liniju. Pogledajte koje su to namirnice!

Ove namirnice tope kilograme!



Borite se s kojim kilogramom viška, a niste tip osobe koja voli bilo kakve trendi dijete? Pokušajte uvesti ove male promene i ubrzati metabolizam kako biste se rešili neželjenih kilograma.

1. Žitarice od celog zrna

Za razliku od prerađene hrane poput bele riže ili testenine, hrana od celovitih žitarica potrošiće se dva puta brže. Zato, umesto kiflica za doručak radije odaberite zobenu kašu.

2. Krto meso

Proteini ubrzavaju metabolizam puno brže nego masnoće ,pa magazin Health preporučuje da radije birate čisto meso bez kože i ostalih masnoća.

3. Mlečni proizvodi s manje masnoća

Iako su malomasni, svi takvi mlečni proizvodi bogati su kalcijumom i vitaminom D. To pak znači da čuvate mišićnu masu i imate čvrste kosti što na kraju ubrzava metabolizam.

4. Zeleni čaj

Prema istraživanju "American Journal of Clinical Nutrition", četiri šoljice zelenog čaja na dan pomoglo je ljudima da smršaju oko dva kilograma u osam nedelja. Naučnici tvrde da je to zbog sastojka u čaju koji ubrzava metabolizam.

5. Sočivo

Jedna šoljica sočiva ima 35 posto dnevne potrebe za gvožđem. Zašto je to bitno? Ako telu nedostaje bilo koji mineral, vitamin ili neki drugi nutrijent, metabolizam se usporava. Takođe, poznato je da puno ljudi ima manjak gvožđa i slabokrvnos,t pa je sočivo odlična i jako korisna namirnica.

6. Ljute papričice

Kapsaicin, spoj koji daje ljutinu čili papričicama, zagreva telo, što brže sagoreva dodatne kalorije. Možete ga dobiti u bilo kojem obliku iz papričica, odnosno jesti sirove, kuvane, sušene ili u prahu. Stručnjaci savetuju da ih koristite u supama, varivima ili uz meso.

Autor: T.I.
Izvor: tportal.hr
Foto: 99loseweight.blogspot.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>