Region

Svet

Aleksandar Milić Mili: Miligram 3 će biti nešto potpuno novo, a ljubavno! (Foto)

Album za koji trenutno vlada najveće interesovanje i koji se s nestrpljenjem iščekuje definitivno je treći album benda Miligram - "Miligram 3", koji će biti objavljen pred Novu godinu.

Aleksandar Milić Mili: Miligram 3 će biti nešto potpuno novo, a ljubavno! (Foto)



Grupa koju uveliko prati epitet "srpsko muzičko čudo" privodi kraju objavljivanje novog albuma, a Kurir je u studiju idejnog vođe i kreatora Aleksandra Milića Milija proverio šta to fanovi mogu očekivati.

Miligram oduševio Slovence! (Foto)
"Znam da je odziv publike na koji sam naišao s prva dva albuma stvorio ogromnu odgovornost, uz pitanje šta ponuditi na trećem, od kojeg se toliko očekuje. To moj posao čini umnogome težim, ali i mnogo lepšim i izazovnijim. Ono što sam želeo da kažem ovim albumom jeste to da smo ponosni što živimo i radimo na Balkanu. Odisaće harmonijom balkanske muzike i svetskih trendova", otkriva Aleksandar Milić i dodaje: "Veoma mi je stalo da, ko god ga bude čuo, istog trenutka prepozna odakle to dolazi. To je naš identitet, i to je ono najlepše što posedujemo. Album bi trebalo da se pojavi pred Novu godinu, a govoriće o ljubavi. Biće to nekih 12 malih ljubavnih uputstava šta ustvari ne treba raditi".

U studiju s Milijem bio je i pevač benda Alen Ademović. "Ovo će biti fantastično, bez lažne skromnosti! Definitivno! Ne postoji pesma koja ne valja, svaka je odlična", naglašava Alen, što je i Mili zadovoljno potvrdio: "Da, ovo se na našim prostorima još nije čulo".



Miligram: Sve bismo dali da napunimo Arenu!
Na "Miligramu 3" biće isprepletani zvuci modernog hausa, truba i rok gitara, a sudelovaće više od 40 vrhunskih instrumentalista, pa će stil biti više okarakterisan kao world music. Za samo godinu dana koncertnih aktivnosti grupa je uspela da napuni čuvenu sarajevsku Zetru, brojne dvorane što u bivšoj Jugi što u inostranstvu, klubove, praveći atmosferu kakva nije zapamćena u skorijoj istoriji našeg regiona. A s novim albumom smeši im se Kombank arena.

"Zetra je bila iznenađujuća za sve nas, pogotovo kad sam izašao na binu i video onu masu. Oduzele su mi se noge! Za Arenu pitanje prosleđujem Aleksandru"nasmejao se Alen.

"Mislite li vi da možemo da je napunimo?", zapitao nas je uz osmeh Mili, a onda zaključio: "Ja verujem da ćemo moći nakon što objavimo treći album. Uvek idemo ka boljem".

Autor: B.B.
Izvor: Kurir
Foto: Dado Đilas

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>