Svet

Region

Harison Ford u filmu Enderova igra: Posle 30 godina ponovo u svemiru (Foto+Video)

Američki glumac Harison Ford ponovo je snimio film čija radnja se događa u svemiru, iako je od njegove uloge u "Ratu zvezda" prošlo više od 30 godina. Film "Enderova igra" od danas se prikazuje u SAD.

Harison Ford u filmu Enderova igra: Posle 30 godina ponovo u svemiru (Foto+Video)



Film "Enderova igra" adaptacija je istoimenog romana Orsona Skota Karda, a režirao ga je Južnoafrikanac Gavin Hud, koji je slavu stekao filmom "Iks men počeci: Volverin".

"Kada smo snimali "Rat zvezda" svemirski brodovi za film pravili su se od delova automobila, vozova i brodova od plastike, a za snimanje smo ih postavljali na jedan štap i funkcionisalo je. Bilo je dobro. Sa malo muzike stvarala se iluzija da veliki svemirski brod prolazi iznad naših glava", kaže Harison Ford. Komentarišući neverovatan tehnološki razvoj i sve veće mogućnosti pravljenja specijalnih efekata, Ford upozorava da postoji opasnost da oni u potpunosti potisnu ono što je suština filma. "Često imam utisak da se gubi kontakt sa onim što je ljudsko u jednom liku, sa onim šta on oseća - a to je najvažnije", kaže glumac.



Mada je napunio 71 godinu, Ford je aktivniji nego ikada, a ove godine snimio je tri filma - "42", "Paranoia" i "Anchorman 2: The Legend Continues".

"Biti ikona za mene ne znači ništa. Mislim da sve to ima veze sa ogromnim uspehom nekih filmova koje sam snimio, ali biti ikona nema nikakvog smisla", kaže Harison Ford.

Pored njega, u filmu "Enderova igra" igra mlada glumica Hejli Stenfild, koje je 2011. godine nominovana za Oskara za ulogu u filmu "True Grit" braće Koen.


 
Autor: B.B.
Izvor: Beta
Foto: collider.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>