Region

Svet

X Factor Adria: Ilma Karahmet - uzor mi je Bijonse! (Foto)

Trinaestogodišnja Ilma Karahmet, koja je preksinoć u prvoj epizodi muzičkog šoua „X faktor“ svojim nastupom oduševila ceo region, otkriva ko su joj pevački uzori, kako živi i gde je sve nastupala do sada.

X Factor Adria: Ilma Karahmet - uzor mi je Bijonse! (Foto)Iako je tek osmi razred, žiri je ovu devojčicu ocenio kao ozbiljnu opasnost i mnogo starijim takmičarima.

X Factor Adria: Trinaestogodišnja Ilma raspametila žiri! (Foto+Video)
"Dok sam gledala snimak svog izvođenja, već na pola pesme počele su da mi stižu poruke. Nisam još stigla na sve da odgovorim. Ostala sam budna do pola pet ujutru da pokušam da stignem, ali to je bilo nemoguće. Dobila sam više od 2.000 poruka i isto toliko poziva. Ja samo kažem svojim roditeljima: „Jeste li vi svesni šta imate u kući?“ Oni se smeju..."

Da li te neko usmerava, ideš li u muzičku školu?

"Moj tata se bavio muzikom, tako da on nešto zna o muzici i govori mi kako treba. Inače, sve sama radim. Ne idem u muzičku školu, ali idem na akademiju „Pink Panter“. To je škola gitare, ja ne sviram gitaru, već samo nastupam s njima."

Gde si dosad nastupala?


"Osim na školskim priredbama, nastupala sam stranačkim mitinzima kad su izbori, na nekim festivalima, humanitarnim koncertima..."

Jesi li dobijala honorar za to?


"Nisam ni tražila, samo ako se neko ponudi..."

Ko su ti pevački uzori?

"Od domaćih volim Sašu Kovačevića, nekako mi je on najdraži, najviše ga slušam. Od stranih slušam više njih, ali Bijonse je Bijonse. Međutim, ako šta bude od mene, želim da budem svoja, ali da budem Bijonse!"


Foto: Facebook

S kim bi volela da se upoznaš?

"Ima ih mnogo, želela bih sve da ih upoznam. Sašu Kovačevića, naravno!"

Rekla si da pevaš sve žanrove, koga voliš od narodnjaka?

"Pa ne znam, sad sam u fazonu da slušam Sinana Sakića."

X Factor Adria: Čudesna Ilma presrećna - Umalo se nisam onesvestila kad me je Željko zagrlio! (Video)
Kako si se osećala kad ti je Željko poljubio ruku?


"U tom trenutku nisam znala da li da plačem ili da se smejem. Počela sam da se tresem. Fazon je bio da li ću da se srušim ili da ostanem na nogama."

Znaš li da se na Tviteru komentariše da Emina ne bi mogla kao ti da izvuče tako visoku intonaciju?

"Ne znam. Iskreno, još nisam čula neku njenu pesmu da je tako visoka, pa ne mogu da sudim o tome. A ovi iz X Factor Adria su mojim roditeljima rekli: „Ovo dete nije normalno, odvedite ga doktoru, ne zato što je bolesno, nego što je nenormalno koliko visoko peva“."

Kako se zabavljate ti i tvoji vršnjaci?


"Živim u kući i sve se svodi na kuća-škola. U školi se igram s drugovima, a ovde gde mi je kuća su svi stariji od mene. Imaju po 20-21 godinu i gledaju na mene kao da sam i ja starija. S drugovima najviše volim da igram odbojku."

Na šta si mislila kad si rekla da su mnogi ljubomorni na tebe?


"Mislila sam na to što me čudno gledaju, ostavljaju razne negativne komentare po Fejsbuku na moje pevanje, ispod mojih klipova. Ipak, nisam se baš mnogo obazirala na to jer ja sam svoja, i želim da budem svoja do kraja."

Za kraj, talentovana Ilma je jš dodala: "Eminu i Željka znam kao muzičke zvezde, a za Kristinu i Kikija nisam nikad čula. Nije bilo prilike, imam samo 13 godina."

Autor: T.I.
Izvor: Kurir
Foto: TV Pink

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti: