Region

Svet

X Factor Adria: Trinaestogodišnja Ilma raspametila žiri! (Foto+Video)

Deset godina nakon svog začetka i dostignute planetarne slave, najgledaniji muzički talent šou stigao je i kod nas, te je prva epizoda "X Factor Adria" upravo završena na TV Pink.

X Factor Adria: Trinaestogodišnja Ilma raspametila žiri! (Foto+Video)



Planetarno popularan muzički šou program stigao je konačno i na naše prostore, a posle prvih utisaka možemo zaključiti da je na nivou svetskog izdanja. Prvi deo takmičenja protekao je u znaku audicije, te su mlade pevačke nade morale svojim glasovima da ubede strog žiri da zaslužuju da se plasiraju u dalji tok takmičenja.

To nije bilo nimalo lako, s obzirom da je o njihovoj sudbini odlučivao četvoročlani žiri sastavljen od muzičkih veličina: Kristina Kovač, Kiki Lesandrić, Emina Jahović i Željko Joksimović.



X Factor Adria: Pogledajte varnice između Kristine Kovač i Željka Joksimovića! (Video)
Naravno, tokom audicije dolazilo je i do sudara autoriteta, te su se domaće zvezde više puta konfrontirale u pogledu svojih stavova. Tako, kada je jedna takmičarka otpevala pesmu na engleskom jeziku, to se i nije naročito svidelo Željku Joksimoviću. Prema njegovom mišljenju, pevač ne može da doživi pesmu kako treba i iznese pravu emociju ako ne peva na maternjem jeziku. "Nisam nacionalista, već jednostavno smatram da se pesma ne može proživeti i osetiti ukoliko se peva na stranom jeziku", obrazložio je Željko, a kandidatkinja je potom zapevala "Jovano, Jovanke" i oduševila Joksimovića. Kristina Kovač je, ipak, imala zamerku, te rekla da ne razume zašto bi neko trebalo da se saživi pre sa domaćom pesmom od pre 100 godina, nego sa nekom inostranom, ali svakako modernijom. Kakogod, složili su se oko toga da kandidatkinja ide dalje.



Prva epizoda "X Factor Adria" interesantna je i po nastupu glumca iz Podgorice, Slavka Kalezića, bivšeg dečka Marije Šerifović. Navodno su glumac i evrovizijska pobednica 6 meseci bili u vezi, ali ima i onih koji tvrde da je njihova veza tek marketinški trik. Kakogod, Slavko je izvodio pesmu od Bijonse, i popularnu pevačicu imitirao ne samo glasom, već i stasom, budući da se potpuno razigrao na sceni pokazujući zavidne plesačke tehnike. Zagrejao je atmosferu u studiju, a na noge digao ne samo publiku, već i ženski deo žirija. Svi su bili zadovoljni njegovim nastupom, ali se Joksimović na kraju ipak predomislio, te mu dao negativan glas, jer je Slavko, dok mu je pevač govorio, namigivao Emini, a to se Joksimoviću nikako nije dopalo. Ipak, budući da je od ostalih članova žirija dobio pozitivan odgovor, on je prošao dalje.



X Factor Adria: Među takmičarima i mladi ulični svirač iz Knez Mihailove, miljenik Beograđana (Foto)
Večerašnja epizoda će se pamtiti i po učešću mladog Petra Jojića, kojeg Beograđani znaju jer ih pesmom Zdravka Čolića zabavlja u Knez Mihajlovoj ulici. On je naravno izveo Čolinu pesmu kojeg je "skinuo" i likom, te Kristina nije želela da mu da "da" jer je mnogo imitirao pevačku legendu, ali je zahvaljujući ostalim članovima žirija 16-ogodišnji Petar ipak prošao.

Naposletku, zvezda večerašnje epizode bila je 13-ogodišnja Ilma Karahmet koja je zapanjila žiri svojim raskošnim glasom. Kada je Ilma zapevala, žiri naprosto nije mogao da shvati da li to peva devojčica ili već oformljena 35-ogodišnja pevačica. Ubrzo su studiom zavladale ovacije, te publika dugo nije mogla da se stiša nakon spektakularnog nastupa male Ilme, a Željko je rekao da to nije za "x faktor", već za 100 "x faktora"! On je još dodao da je, s obzirom na Ildine godine, to nešto najbolje što je čuo u životu, a sa njim su se složili i ostali članovi žirija.

Kandidati koji su takođe zadovoljili strog žiri i izborili se za dalji tok takmičenja, su: Aleksa Perović, Martinijan Kirilovski, Manja Sofronievska, Hristina Vuković, Irma Dragičević, Jana Vuković i Luka Grumić.

Do sledeće epizode, pogledajte kako je zvučala 13-ogodišnja Ilma koja je žiri oborila sa nogu:



Autor: T.I.
Foto: TV Pink
Video: YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>