Region

Svet

Region

Cinemania 2013: Predstavljamo vam svih devet filmova (Foto+Video)

Dvadeset i prva revija filmova Cinemania u organizaciji distributerske kuće Tuck biće održana od 30. oktobra do 3. novembra. U Velikoj dvorani Sava Centra i Areni Cineplex biće prikazano devet ostvarenja najrazličitijih žanrova, posle čega će se svi oni naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Cinemania 2013: Predstavljamo vam svih devet filmova (Foto+Video)



Cinemaniju će svečano otvoriti naučno-fantastična avantura "Enderova igra", južnoafričkog reditelja Gevina Huda, sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi, dok će za sam kraj publici biti prikazana komedija Lika Besona "Malavita", sa Robertom DeNirom i Mišel Fajfer u glavnim ulogama.

Enderova igra (Ender's Game) je akciona avantura rađena prema istoimenoj knjizi i prati izuzetno darovitog dečaka Endera. On će biti izabran za elitno vojno školovanje kako bi spasio svet uništen u ratu protiv vanzemaljaca. Naime, samo način na koji deca razmišljaju i reaguju može da spasi čovečanstvo.



Keri (Carrie) je rimejk istoimenog horora iz 1976. Odbačena od strane svojih vršnjaka i zlostavljana od strane svoje labilne i duboko religiozne majke (Džulijan Mur), stidljiva devojka Keri Vajt (Kloi Grej Morec) oslobađa svoje telekinetičke moći. Uz pomoć novootkrivenih moći, ona teroriše mali grad u kome živi. Film je baziran na istoimenom bestseleru Stivena Kinga (pisac Isijavanja), a sniman je u Torontu u vreme leta 2012. godine.



Don Džon (Don Jon) je romantična priča o snažnom, zgodnom i pouzdanom momku Džonu Martelu (Joseph Gordon – Levitt). Prijatelji ga zovu Don Džon zbog toga što svakog vikenda osvoji novu devojku, ali ni one najbolje nisu za njega toliko interesantne koliko mu zadovoljstvo pričinjava gledanje pornografije. Barbara Šugerman (Scarlett Johanson) je pametna, lepa i pomalo staromodna devojka. Odrasla je na romantičnim holivudskim filmovima i odlučna je u nameri da nađe svog princa "sa kojim će odjahati u suton". Njihova veza se pretvara u moderni sukob polova i stavova zasnovanih na lažnim fantazijama.



Prljavo (Filth) je film prožet komedijom, krimi scenama i dramom. Prepredeni Brus Robertson (Džejms Makavoj), korumpirani policajac pun predrasuda, treba da dobije unapređenje i učiniće sve da bi dobio ono što želi. Angažovan je da reši brutalno ubistvo, ali se oseća ugroženo od strane svojih kolega, uključujući Reja Lenoksa (Džejmi Bel), zbog čega Brus odlučuje da ih uništi i to pred nosom nesvesnog glavnog inspektora Tola. Dok bude okretao kolege jedne protiv drugih otimanjem njihovih žena i razotkrivanjem tajni, Brus će početi da se gubi u mreži obmana koje više ne može da kontroliše. Njegova prošlost ga sustiže, a njegova izgubljena žena, droga i sumnjičave kolege počinju da utiču na njegov zdrav razum.
Pitanje je - može li ostati priseban dovoljno dugo da se izvuče iz tog blata?



Peti stalež (The Fifth Estate) ostvarenje je reditelja Bila Kondona, u kojem uloge tumače Benedikt Kumberbač i Danijel Bril. U srcu filma je osnivač WikiLeaks-a Džulijen Asanž, koji s kolegom Danijelom Domšeit-Bergom odlučuje da postane "zviždač-čuvar" privilegovanih i moćnih. Kada njih dvojica dobiju pristup većoj količini tajnih službenih dokumenata nego iko dotad u američkoj istoriji, naći će se pred teškim pitanjima: prvo je koja je cena čuvanja tajni u slobodnom društvu, a drugo je koja je cena njihovog otkrivanja?



Zločin u ledu (Frozen Ground) baziran je na istinitoj priči o detektivu Glenu Floutu iz Aljaske (u filmu nazvan Džek Halkomb), koji je uspeo da zaustavi serijskog ubicu Roberta Hansena (Džon Kjuzak) u svojim daljim namerama. Hansen je više od trinaest godina pritajeno nalazio svoje žrtve na ulicama Enkoridža. Kada se njihov broj uvećao, detektiv Halkomb kreće u ličnu poteru, kako bi pronašao ubicu i priveo ga pravdi. U toj nameri, kao jedinog saveznika ima 17-ogodišnju Sindi Polson, koja je i sama jedva izbegla da postane žrtva Hansenovih nasilničkih pohoda. Uloge u ovom napetom trileru tumače Nikolas Kejdž, Džon Kjuzak, Vanesa Hadžens.



Kapetan Filips (Captain Phillips) je prikaz stvarnog događaja iz 2009. godine, kada su somalijski pirati oteli američki teretni brod Merks Alabama. Viđen kroz objektiv reditelja Pola Gringrasa, ovo je istovremeno uzbudljiv triler, ali i složeni portret različitih efekata globalizacije. Film se fokusira na odnos između kapetana broda, Ričarda Filipsa (Oskarom dvostruko nagrađivani glumac, Tom Henks) i vođe pirata iz Somalije, Muse (Barkhard Abdi). Od trenutka kada se grupa pirata ustremila na nenaoružani brod, Muse i Kapetan Filips stupaju u neprestani kontakt. Priterani u ćorsokak, stotinu milja udaljen od obale Somalije, obojica vođa našli se se u milosti snaga, koje su izvan njihove kontrole.



Plan bekstva (Escape Plan) je akcioni triler koji nosi posebnu priču sa Arnoldom Švarcenegerom i Silvesterom Staloneom, kao i 50 Cent. Najveći svetski ekspert u projektovanju zatvorskih bezbednosnih sistema na prevaru je zarobljen u utvrđenju koje je sam projektovao, a u kojem su smešteni najozloglašeniji svetski kriminalci. Tek kada se našao unutra, shvatio je da je Tamnica nemilosrdno i tehnološki napredno spremište najvećih kriminalaca. Naizgled beskrajni lavirint staklenih ćelija koje čuvaju naoružani i maskirani stražari, Breslin kao da ne vidi mogućnost da se spase. Da stvar bude strašnija, sadistički upravnik zatvora je lično preuzeo zadatak da na sve moguće načine slomi duh nepokornih zatvorenika, kao što je Breslin.



Malavita (The Family) zatvoriće ovogodišnju Cinemaniju 3. novembra u terminu od 20 sati. Ova simpatična komedija novo je ostvarenje Lika Besona, sa Robertom De Nirom, Mišel Fajfer i Tomijem Li Džonsom u glavnim ulogama. Nakon što su postali zaštićeni svedoci zbog cinkarenja, šef mafije i njegova porodica sele se u miran gradić u Francuskoj. I pored svih napora CIA agenta Stensfilda (Tomi Li Džons) da ih drži pod kontrolom, Fred Manconi (Robert De Niro) i njegova porodica se vrlo lako vraćaju starim navikama i razotkrijvaju svoj identitet, olakšavajući nekadašnjim pajtašima da im uđu u trag.



Cena karata iznosiće 350 RSD, a filmovi će biti prikazivani u terminima od 19h i 21:30h, bez repriznih termina.



Autor: B.B.
Foto: Tuck

Viber

Izvor: Svet Plus


>