Svet

Region

Silvester Stalone otvorio izložbu svojih slika u Sankt Peterburgu

Silvester Stalone, pre svega poznat kao glavni glumac u kultnim filmovima "Rambo" i "Roki", na otvaranju izložbe naslovljene "Silvester Stalone. Umetnost. 1975-2013" rekao je da mu je čast da izlaže u istorijskom gradu kakav je Sankt Peterburg i na takvom mestu kao što je Dvorac inženjera Ruskog muzeja.

Silvester Stalone otvorio izložbu svojih slika u Sankt Peterburgu"Ovde je predstavljena velika umetnost, pa je za mene neverovatno postignuće da ovde izlažem", rekao je Stalone na otvaranju, prenosi "Moskovski komsomoljec".

Pošto je u mnogim filmovima Stalone igrao likove koji su bili antiruski nastrojeni, glumca su pitali da prokomentariše izjave nekih članova komunističke partije da je bogohuljenje da se Staloneova izložba otvori u Ruskom muzeju. "Ako je moja poseta nekome izazov, neka tako i bude", odgovorio je glumac.

Direktor Ruskog muzeja Vladimir Gusev rekao je da Staloneove slike pokazuju karakter strasnog čoveka i da nisu amaterski radovi, već prava umetnost. S druge strane, pošto je otvaranje privuklo oko hiljadu građana Sankt Peterburga koji su u redu čekali da uđu, zamenica direktora Ruskog muzeja Jevgenija Petrova nada se da bi izložba mogla da posluži i drugoj svrsi, piše "Moskovski komsomoljec".

"Postoji mogućnost da izložba probudi kod mladih ljudi interesovanje i za drugu modernu umetnost", rekla je Petrova.

U Ruskom muzeju izloženo je 27 slika i desetak fotografija Stalonea u ateljeu. Šest slika glumac je naslikao posebno za ovu izložbu. Za posetioce izložba će biti otvorena od ponedeljka, 28. oktobra, do 27. novembra.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto:  wikimedia.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>