Region

Svet

Region

Dolores Lambaša: Biografija glumice koja nas je prerano napustila (Foto)

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. marta 1981. godine. Bila je hrvatska televizijska, filmska i pozorišna glumica, a preminula je u 32. godini nakon tragične saobraćajne nesreće.

Dolores Lambaša: Biografija glumice koja nas je prerano napustila (Foto)



Dolores Lambaša sahranjena: Stotine ljudi je ispratilo uz stihove (Foto)
U trenutku smrti imala je tek 32 godine, a vest o njenom preranom odlasku potresla je javnost i fanove, ali ponajviše one koji su je poznavali. Kolege su svoje saučešće izrazili putem medija i Facebooka, govoreći da je bila uvek vedra i nasmejana, osoba koja je volela život.



A njen život bio je obeležen uspesima u karijeri, ali i burnim ljubavima čije su se epizode ponekad odvijale pred očima javnosti. Prva takva bila je kad je, tad 21-godišnja Šibenčanka, 2002. godine započela ljubavnu vezu s Ivom Gregurevićem. Ta je veza trajala gotovo pet godina, a bila je prošarana prekidima i mirenjima te čak i najavama venčanja.

Nedugo nakon razilaženja s Gregurevićem Dolores Lambaša se odlučila za Franu Lasića s kojim je potom provela dve godine. Bila je to veza koju je završila rečima: "Obaveštavamo sve drage ljude da se danas, nakon duge i dobro skrivane bolesti, odselila iz naših srca i zauvek nas napustila ljubav Dolores Lambaše i Frane Lasića". Tako je, naime, glasila SMS poruka koju je par poslao svojim prijateljima i na taj ih način obavestio o kraju veze.



Taj se prekid dogodio u leto 2009. godine, a istog je tog ljeta započela i Doloresina romansa s Josipom Radeljakom. Ta je veza bila najburnija za Dolores, barem što se tiče redovnih gostovanja u tračerskim rubrikama, budući da su u njenu i Dikanovu ljubav bila 
Potresno svedočenje: Stojan Matavulj kleknuo pored Dolores Lambaše i dozivao je! (Foto)
uključena i prepucavanja s Vlatkom Pokosom oko Radeljakove kćeri Lane, koja su se jako brzo protegnula i na druge teme. U nekom je trenutku Dolores čak izmislila da je trudna, a u tom periodu nije joj bila strana niti ljutnja na medije. Ipak, uprkos tome što su svoju vezu često izlagali medijima, rastali su se prilično "tiho": Raskinuli su početkom ove godine, ali kraj ljubavi nisu razvlačili po tabloidima. Najviše što je Dolores tada rekla jeste da je slobodna i usredsređena na posao, čime je završila njena poslednja javna ljubav.

Paralelno s time, lepa glumica, koju su često opisivali kao vatrenu crnku, radila je na brojnim projektima. Rođena je 1981. u Šibeniku, gdje je završila Jezičnu gimnaziju Antuna Vrančića i srednju Muzičku školu Ivana Lukačića, u kojoj je pohađala časove pevanja, gitare, solo pevanja, istorije muzike i dirigovanja. U Zagrebu je završila jednu godinu Studija kroatologije i istorije na Hrvatskim studijima te je apsolvirala glumu na Akademiji dramskih umetnosti.



Ostaće zapamćena po ulogama u nizu televizijskih sapunica, poput "Odmori se, zaslužio si", "Dobre namjere", "Zauvek susedi" i "Zakon ljubavi", a posljednji angažman bila joj je uloga Tamare Marin u serijalu "Ruža vetrova". Ostvarila je i nekoliko filmskih uloga, od kojih je najzapaženija uloga Dee u filmu Nikše Sviličića "Verujem u anđele" (2009.), kojom se ujedno i najviše ponosila.

Film je nagrađen sa sedam nagrada publike širom sveta. U zagrebačkom Hrvatskom narodnom pozorištu imala je svoju jedinu pozorišnu ulogu, u predstavi "Dom Bernarde Albe" (2006.) reditelja Božidara Violića, u kojoj je glumila glavnu ulogu Adele. Osim glume, Dolores je svirala klavir, pevala, a skrivena strasta bilo joj je pisanje poezije i proze.

Autor: M.P.
Izvor: Index.hr
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>