Region

Svet

Region

Potresno svedočenje: Stojan Matavulj kleknuo pored Dolores Lambaše i dozivao je! (Foto)

Đuro Pišković (40) iz Gundinaca celog života će pamtiti svitanje u sredu i stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula glumica Dolores Lambaša. Đuro je nekih pola sata ranije krenuo iz Gundinaca u Slavonski Brod na poslovni sastanak. Vozio je kola marke "Polo" i kretao se, kaže, maksimalno 110 km/h.

Potresno svedočenje: Stojan Matavulj kleknuo pored Dolores Lambaše i dozivao je! (Foto)"I inače ne vozim brže. To mi je neki standard na autoputu. Bio je još mrak pomešan s izmaglicom i u retrovizoru sam video svetla koja su mi se približavala, mislio sam da će me i taj automobil, kao i drugi, zaobići.

Dolores Lambaša je poginula isto kao i Toše Proeski (Video)
Međutim, kada sam shvatio da se svetla ne pomiču, što znači da automobil ne skreće u levu traku, samo sam se čvrsto uhvatio za volan, jer sam znao što sledi - prepričao nam je Đuro sekunde koje se prethodile strašnom udaru Nisanovog terenca u njegov polo. Terenac kojim je upravljao Stojan Matavulj, dok je Dolores na suvozačevom sedištu najverovatnije spavala, velikom silinom udario je u zadnji deo Pola.


Foto: Danijel Soldo/CROPIX

Odjednom se čuo samo veliki prasak. Nekoliko puta sam se prevrnuo da bi konačno automobil završio na krovu pokraj autoputa. Trajalo je nekoliko sekundi, a činilo mi se da je cela večnost. Kada sam se napokon zaustavio otkopčao sam se i izašao kroz razbijeni prozor, pa sam krenuo prema putu ne bih li nekoga zaustavio. Onda sam ugledao čoveka iz drugog vozila kako ide prema meni i pita me kako sam.

Nisam ga prepoznao i samo sam mu rekao da sam u redu, a on mi je odgovorio da je njegova saputnica teško povređena. Tada sam video da neko leži pored terenca, on se vratio do nje i kleknuo, dozivao je… Grozna situacija. U međuvremenu su se neka vozila zaustavila, a vrlo brzo došla je i Hitna pomoć", kaže 40-godišnjak iz Gundinaca, koji je iz bolnice otpušten s okovratnikom i lakšim povredama.


Foto: Danijel Soldo/CROPIX

Dolores Lambaša: Poslednja fotografija stradale glumice objavljena na Fejsbuku (Foto)
"Sreća da sam bio sam. Inače se uvek vežem pojasom i to se sada pokazalo ispravnim. Odmah prilikom sudara udario sam glavom, a tek danas mi po telu izbijaju modrice i imam bolove, koji nisu neizdrživi, ali doslovno osetim svaki udarac koji sam dobio u prevrtanju. Jako mi je žao zbog smrti devojke", kazao je potreseni vozač Pola.

Da podsetimo, glumica Dolores Lambaša (32) juče je podlegla povredama i preminula u bolnici u Slavonskom Brodu. Glumica je zadobila teške povrede opasne po život u sudaru dva automobila juče na autoputu A3 kod Slavonskog Broda, a u nesreći su lakše povređeni glumac Stojan Matavulj, koji je vozio automobil, kao i vozač drugog automobila. Dolores je primljena u bolnicu na delu reanimacije bolnice u Slavonskom Brodu juče u 7:20 sati u teškom stanju te su je odmah reanimirali i operisali.

Prema neslužbenim informacijama, glumica je imala unutrašnje krvarenje abdomena, povrede glave i karlice.

Autor: M.P.
Izvor: Jutarnji.hr
Foto: Dnevnik.hr

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>