Zdravlje

Ljubav & Sex

Sprečite gubitak kose

Prirodni proizvodi su efikasniji od skupih tretmana za sprečavanje gubitka kose, koji vam na kraju možda uopšte neće pomoći. Postoje korisni saveti koji će vam pomoći da se pobrinete za svoj problem kod kuće.

Sprečite gubitak koseTretmani toplim uljem

Možete koristiti bilo koje prirodno ulje, maslinovo, kokosovo ili ulje uljane repice. Potrebno ga je zagrejati da bude toplo, ali ne prevruće, a potom ga umasirati u teme. Nakon toga stavite kapu za kupanje i tako držite sat vremena. Na kraju kosu operite šamponom.

Prirodni sokovi

Teme se uveče može masirati sokom crvenog ili belog luka ili đumbira. Kosu treba temeljno oprati tek ujutru.

Masaža temena

Masaža temena u trajanju od nekoliko minuta stimuliše cirkulaciju. Dobra cirkulacija održava folikule kose aktivnim. Cirkulacija se može poboljšati masažom u kombinaciji s nekoliko kapi ulja lavande ili eteričnog ulja badema.

Antioksidansi

Na teme nanesite topli zeleni čaj (dve vrećice potopljene u šolju vode) i držite sat vremena, a nakon toga kosu isperite. Zeleni čaj sadrži antioksidansekoji sprečavaju gubitak kose i podstiču njen rast.

Meditacija

Verovali ili ne, uzrok gubitka kose ponekad su stres i napetost. Meditacija pomaže oslobađanju od stresa i obnavlja hormonalni balans.

Autor: M.P.
Izvor: klix.ba
Foto: hairnewstoday.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle


>