Ostalo

Sme�no

Stižu tri nova tableta: Nokia, Apple i Microsoft odmeravaju snage (Foto)

Kompanije Apple i Nokia odlučile su da u isto vreme predstave nove tablet uređaje, a samo dva dana ranije počela je i prodaja Microsfot surface-a 2.

Stižu tri nova tableta: Nokia, Apple i Microsoft odmeravaju snage (Foto)



Popularna "Jabučica" trenutno prednjači što se tiče IT sveta, pa je tako najviše pažnje privuklo predstavljanje pete genercije iPad-a, kao i druge generacije iPad-a mini u Kaliforniji. Ono što je karakteristično za ovo predstavljanje je promena imena u iPad air., dok su ostale promene kao što su dizajn i karakteristike bile očekivane i kod modela iPad mini-a.


Foto: pcadvisor.co.uk

Naslućuje se da je novo ime iPad air (vazduh) poteklo iz fizičkih promena, s obzirom da je smanjena težina, suženo kućište i sada je iPad mnogo lakši nego ranije, pa se ovakve promene očekuju i kod ostalih proizvođača tableta.

Sem Apple-a i Nokia je predstavila svoje nove uređaje i to u Abu Dabiju. Među njima se nalaze tri jeftina modela telefona, dva nova tableta i Nokia Lumia 2520, prvi tablet iz Nokije.


Foto: techradar. com

Očekuje se da će ovaj tablet postići veliki uspeh jer ima zadovoljavajuće i zanimljive karakteristike, ali i pristupačnu cenu. U prodaji će se naći u narednih nekoliko nedelja, a koristi Microsoftov operativni sistem, ima HD ekran od 10 inča, kao i kameru od 6.7 megapiksela koja se može koristiti i u uslovima slabog osvetljenja, za razliku od ostalih tableta. Ono što je takođe promenjeno, a što će svakako prijati korisnicima, jeste osvetljenje ekrana, pa će sada biti moguće čitanje i u sunčanim uslovima.

Pored Apple-a i Nokije i Microsoft je nedavno "izbacio" jednu novinu u IT svet, a to je Microsoft surface 2, koja je počela da se prodaje pre dva dana. Prethodna generacija nije postigla očekivani uspeh, ali se iz Microsofta nadaju da će ovi uređaji dostići željenu popularnost s obzirom na izmene i unapređenje Windows-a, kao i ostalih praktičnih dodataka.


Foto: businessinsider.com

Autor: M.P.
Foto: foxnews.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>