Lepota

Ljubav & Sex

Znate li koja je prirodna boja vaše kose?

Koliko je farbanje kose uzelo maha govori i činjenica da veliki broj žena i ne zna koja je njihova prirodna boja kose.

Znate li koja je prirodna boja vaše kose?



Mlađe žene se farbaju iz bunta, starije da bi pokrile sede, a istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji donelo je zanimljive rezultate. Naime, čak 17 odsto žena se ne može setiti kako im izgleda prirodna boja kose.

Što se tiče navika odlaženja kod frizera, od 1300 ispitanih žena većina kaže da ga posećuje na svaka dva meseca, a 39 odsto ide na šišanje, 28 odsto na farbanje, dok trećina odlazi i na jedno i na drugo.

Zanimljiv je i podatak da samo 12 odsto ispitanica nikada nije farbalo kosu, a najčešća kombinacija farbanja je iz prirodno smeđe u plavu, što je uradila čak trećina žena.

Eksperti savetuju da je bolje da kosu farbate prirodnim sredstvima poput kane, smeđe ili crvene, koja će vam dati predivne nijanse, a u slučaju da želite da je posvetlite tu je cimet.

Plavu kosu takođe možete da posvetlite čajem od kamilice ili narandže. Skuvajte jak čaj, ostavite ga da se ohladi i njime dobro operite kosu i utrljajte ga. Nakon ispiranja dobro je da kosu osušite fenom i stavite foliju na glavu, budući da će toplota pomoći uljima da se bolje upiju u kosu.

Autor: B.B.
Izvor: Super žena
Foto: Favim.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>