Svet

Region

Džoni Dep: Kristofer Li je nacionalno blago!

Popularni američki glumac Džoni Dep pojavio se kao gost iznenađenja na Filmskom festivalu u Londonu, da bi svečano uručio počasnu nagradu zvezdi horor žanra Kristoferu Liju (91).

Džoni Dep: Kristofer Li je nacionalno blago!



Li je "nacionalno blago" i "istinski umetnik", rekao je Dep, predajući mu priznanje "British Film Institute Fellowship", javlja danas AP. Dvojica glumaca igrali su zajedno u filmovima reditelja Tima Bartona "Uspavana dolina", "Tamne senke" i "Čarli i fabrika čokolade".

"Saradnja sa Lijem bila je ostvarenje sna iz detinjstva", kazao je Dep, a Li je uzvratio kompliment rečima da je Dep jedan od nekoliko mlađih glumaca koji je zaista zvezda.

U bogatoj karijeri Li je ostvario 250 filmskih uloga, među kojima je najpoznatiji lik Drakule, a u novije vreme igrao je čarobnjaka Sarumana u "Gospodaru prstenova".

Nagradu za najbolji film na 57. londonskom festivalu dobio je poljski reditelj Pavel Pavlikovski za film "Ida". Najbolji debitantski film bio je "Ilo, Ilo" Entonija Čena iz Singapura, najbolji britanski debitant - scenarista filma "Starred Up" Džonatan Ašer, a najbolji dokumentarac - "Moji očevi, moja majka i ja" Pola-Džulijena Robertsa.

Na festivalu je u proteklih 12 dana prikazano 235 filmova. Program se završava danas filmom P.L. Traversa "Saving Mr. Banks'', u kome Tom Henks igra Volta Diznija, a Ema Tompson lik Meri Popins.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: people.com/bloody-disgusting.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>