Ostalo

Sme�no

Bizarno: Obožavaoci ne žale pare za krv Ejmi Vajnhaus ili truli zub Džona Lenona! (Foto)

Lični predmeti slavnih zvezda često se nađu na aukcijama. Tada, ne zna se šta više iznenađuje: priroda samog predmeta koji se prodaje, ili pak cena koju dostigne!

Bizarno: Obožavaoci ne žale pare za krv Ejmi Vajnhaus ili truli zub Džona Lenona! (Foto)



Fanovi svetskih zvezda često u svom obžavanju idu toliko daleko, da se na aukcijama nadmeću u licitiranju predmeta iz lične kolekcije njihovih idola. Čak i kada su ti predmeti potpuno bizarni. Časopis NME sastavio je listu najbizarnijih predmeta koji su se našli na aukciji i prodati za finu svotu novca.

Krv Ejmi Vajnhaus

Piter Doerti, pevač "Bejbišemblsa", u svojoj umetnosti spajao je nespojivo, a između ostalog je za umetnost koristio ruž s cigarete svoje bivše devojke Kejt Mos i krv Ejmi Vajnhaus. Pit je koristio krv svojih prijatelja za slikanje, a krv Ejmi Vajnhaus je na slici koju je nazvao "Lejdilajk". Slika je na aukciji prodata za 46.000 evra prošle godine.


Foto: nme.com

Tost Džastina Timberlejka

Veliki fan grupe "N’Sync" u kojoj je pevao Džastin Timberklejk kupio je na pola pojedeni francuski tost pevača na aukciji za čak 3.700 evra.

Albino zmija Džastina Bibera

Popularna zvezda svoju albino zmiju nazvala je Džoni, a prodao ju je prošle godine na aukciji. Kako je rekao još onda, novac od prodaje dao je u humanitarne svrhe.

Krevet u kojem je umro Majkl Džekson

Na aukciji je navodno i krevet u kojem je preminuo Majkl Džekson, a prodaju i njegovu kosu koju je zapalio snimajući reklamu za Pepsi osamdesetih godina.


Foto: AP

Truli zub Džona Lenona

Mnoge lične stvari u vlasništvu Lenona prodate su na aukciji, a jedna od najbizarnijih je svakako njegov zub. Kupio ga je kanadski zubar Majkl Zuk za 23.600 evra. Osim što je postao vlasnik ovog neobičnog suvenira, on je istakao kako bi od DNK uzorka iz zuba mogli napraviti i klon Džona Lenona. Ipak, niko o tome dalje nije komentarisao.

Kosa Mika Džegera

Bivša devojka Mika Džegera prošle godine prodala je na aukciji njegov pramen za 4.800 evra, a radi se o pramenu kose koji je odsekla još šezdesetih godina. Osim Džegerove kose, popularan je i pramen kose Elvisa Prislija, koji je 2009. prodat za skoro 13.200 evra.

Nokat  Lejdi Gage

Jedan od noktiju Lejdi Gage prodat je za čak 14.200 evra, a ne radi se o pravom, već o veštačkom noktu. Fan popularne pevačice kupio je celi nokat koji joj je ispao tokom jednog koncerta.


Foto: nme.com

Zgrada u kojoj je Bob Dilan imao bar micvu

Sinagoga Agudat Ahim u Minesoti prodata je na aukciji 2010. godine za 131.207 evra, a posebna je po tome što je u njoj popularni Bob Dilan imao bar micvu. Sinagoga je poslednjih nekoliko godina menjala vlasnike, te više i nije bila sinagoga kada je zatvorena, ali Dilanovog fana očigledno je oduševila.

Autor: T.I.
Izvor: Alo
Foto: dangerousminds.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>