Ostalo

Sme�no

NSA je i u vašem Google i Facebook nalogu

Američki dnevni list Washington Post navodi da je Nacionalna obaveštajna agencija prikupljala podatke miliona korisnika e-mail naloga i naloga korisnika mreža za brzu razmenu poruka.

NSA je i u vašem Google i Facebook nalogu



Prestonički dnevnik navodi da je do ovih podataka došao iz tajnih dokumenata koje im je dostavio nekadašnji službenik NSA (National Security Agency) Edvard Snouden, a autentičnost je potvrdilo više obaveštajnih zvaničnika.

"Post" prenosi da NSA svakodnevno ulazi u stotine hiljada privatnih naloga na Yahoo-u, Gmail-u, Facebook-u i Hotmail-u, preuzimajući liste kontakata. Takođe, oko pola miliona korisnika društvenih mreža za četovanje na meti je NSA svakog dana.

Samo u jednom danU, tokom 2012. godine, uzete su kontakt liste od više od 440.000 Yahoo korisnika, 80.000 Facebook korisnika i 34.000 Gmail korisnika.

Portparol NSA je izjavio za Washington Post da je nadzor usmeren na legitimne mete i da nema za cilj da se prikupljaju lične informacije običnih Amerikanaca, već potencijalnih terorista, trgovaca drogom i organizatorima trgovine ljudima.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: newsfeed.time.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>