Region

Svet

Jelena Tomašević: Spremam novi album, ali ne pravim pogrešne poteze!

Pop pevačica Jelena Tomašević u poslednje vreme ne staje! Supruga glumca Ivana Bosiljčića nedavno se vratila iz Barselone, gde je na poziv "evrovizijskih fanova" učestvovala na 8. kongresu najvećih poštovalaca ove muzičke manifestacije.

Jelena Tomašević: Spremam novi album, ali ne pravim pogrešne poteze!



Po povratku iz Španije, Jelena Tomašević nosi sjajne utiske, popularna Kragujevčanka pevala je u Zagrebu i Beogradu na koncertima "Indeksi i prijatelji", gde je, kao najmlađi izvođač, nastupala sa najvećim muzičkim zvezdama bivše Jugoslavije.

Jelena Tomašević predstavljala Srbiju na kongresu fanova Eurosonga u Barseloni (Foto+Video)
"Na koncertu "Indeksi i prijatelji" pevala sam pesmu "Žute dunje", što mi je bila želja. Bila mi je izuzetna čast da budem na sceni sa velikim pevačkim imenima. Ovo je drugi put da pevam na koncertu "Indeksi i prijatelj"“, jer sam 2011. nastupala u Sava centru, ali sada prvi put u Zagrebu. Prezadovoljna sam nastupom u "Lisinskom", publika je pevala sa mnom uglas i nagradila me aplauzom, što je za mene bilo prijatno iznenađenje. Kao dete sam obožavala Davorina Popovića. Moj otac je bio njihov veliki poštovalac, tako da sam bila upućena u njihovu muziku. Obožavam pesme "Bacila je sve niz rijeku", "Žute dunje" i "Sanjam"."

Nedavno ste se vratili iz Barselone, gde ste nastupili na poziv "evrovizijskih" fanova?

"Bilo je predivno, čak nas je i vreme poslužilo, iako je prognoza bila drugačija. Božanstveno je bilo na nastupu koji je održan u jednom pozorištu, a posle koncerta smo se družili sa fanovima i slikali sa njima. Pesmu "Oro", sa kojom sam se takmičila na "Eurosongu" u Beogradu, otpevala sam na španskom jeziku, što je izazvalo oduševljenje publike. Pevala sam i "Gde si bilo jare moje", kao i "Melanholiju", španskog kompozitora Rafaela Artesera, koji me je iznenadio prisustvom u publici, a onda se popeo na binu i poklonio mi sliku. Reč je o slici na kojoj sam ja, a koju je Rafael naslikao. To je bio trenutak našeg upoznavanja, mada nisam očekivala da će tako biti."

Kako mu se dopalo vaše izvođenje pesme „Melanholija“ i da li ćete nastaviti saradnju?

"Rafael se oduševio mojom interpretacijom i rekao da je baš onako kako je zamišljao. Preslušala sam još nekoliko njegovih pesama i nije isključeno da ćemo nastaviti saradnju."

Dugo najavljujete novi album, hoće li uskoro ugledati svetlost dana?

"Privodi se kraju i planiram da ga objavim na proleće. Pored "Vertiga" i "Melanholije", objaviću još jednu numeru kojom ću najaviti album. U sve je uloženo mnogo truda i ljubavi, ali će publika dati konačan sud. Prezadovoljna sam kako je prošao moj prvi studijski album koji sam radila sa Željkom Joksimovićem i volela bih da i sa drugim ponovim taj uspeh. Najvažnije je da publika voli to što radim i da me podržava. Napravila sam pauzu iz opravdanih razloga i prija mi što sam se vratila na muzičku scenu, mada nije jednostavno uklopiti profesionalne i privatne obaveze."

Da li je danas teško doći do dobre pesme?

"Pobornik sam toga da se ne snima po svaku cenu i sve što vam padne pod ruku. To je i razlog što ne objavljujem albume često, mada do sada nisam pravila pogrešne izbore kompozicija. Na albumu ću se pojaviti kao autor jednog teksta, a naročito su mi drage kompozicije mojih kolega, Sergeja Ćetkovića, Mari Mari, Emine Jahović, Darka Dimitrova, Aleksandre Milutinović, kao i kompozicija Tošeta Proeskog "Gde da odem da te ne volim", koju sam pre nekoliko godina snimila za album "Toše i prijatelji". Izuzetno sam ponosna što će se ta pesma naći na mom disku."

Da li je vreme za solistički koncert u Beogradu?

"Po izlasku albuma planiram da održim koncert u Sava centru, pa će uvertira u to biti nastup u klubu "Kasina" 31. oktobra. Želja mi je da posle objavljivanja drugog albuma na solističkim koncertima pevam isključivo svoje pesme."

Kako gledate na ekspanziju muzičkih emisija u kojima se biraju pevački talenti, budući da ste svojevremeno i sami trijumfovali u sličnom TV formatu, "3K duru"?

"Podržavam ih, jer su takve emisije prilika da mlade i talentovane ljude neko čuje i pruži im šansu. Kada sam pobedila u "3K duru" nisam odmah mogla da snimim album, ali sam upoznala fenomenalne ljude, sa kojima sam kasnije sarađivala, poput Kornelija Kovača i Vlade Georgieva. Učešćem u takvim programima mladi mogu da ostvare snove. Imamo mnogo talentovanih muzičara, koji sviraju po klubovima i kafićima, gde je mala šansa da ih neko primeti."

Šta biste poručili mladim pevačima koji maštaju o velikoj karijeri?

"Da veruju u sebe, da budu uporni i da nemaju nikakve predrasude. Da bi se uspelo u ovom poslu, važni su mnogi faktori, sreća, talenat, šarm..."

Autor: M.P.
Izvor: Novosti
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>