Svet

Region

Novak Đoković brani titulu u Šangaju!

Novak Đoković nalazi se na korak od druge uzastopne titule na šangajskom Mastersu! U finale se plasirao pobedom nad Žo-Vilfredom Congom iz Francuske.

Novak Đoković brani titulu u Šangaju!



Žo Vilfrid Conga pre meča je stidljivo najavio iznenađenje, ali je na terenu bio daleko od toga. Novak ga je savladao deveti put zaredom u poslednje tri godine (peti put zaredom bez izgubljenog seta) i povisio na 11:5 u međusobnom bilansu.
Do trijumfa je došao sa 6:2, 7:5, posle jednog sata i 34 minuta igre.

Da je drugi teniser sveta u nekim trenucima bio malo koncentrisaniji, a i da nije bilo nekih diskutabilnih sudijskih odluka sredinom drugog seta - meč bi trajao kraće i bio još manje neizvestan.

Za titulu će se boriti sa boljim iz susreta Španca Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra iz Argentine, koji igraju od 14 časova.

Đoković je prošle nedelje odbranio titulu u Pekingu, savladavši u finalu upravo Nadala, ali je Špancu i to bilo dovoljno da preuzme prvo mesto na ATP listi. Pošto Nole u Šangaju brani maksimalnih 1.000 bodova, a Nadalu se zbog prošlogodišnje pauze sabira sve što zaradi u ovom delu sezone, za srpskog asa bi bilo veoma važno da trijumfuje i ne dozvoli rivalu da dodatno poveća prednost.

Autor: B.B.
Izvor: Mondo, B92
Foto: Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>