Svet

Region

Oliver Stoun: Filmovi poput Betmena i Supermena ne poštuju nasilje

Američki reditelj Oliver Stoun kritikovao je ekranizacije popularnih stripova, poput Betmena i Supermena, tvrdeći da one "ne poštuju nasilje".

Oliver Stoun: Filmovi poput Betmena i Supermena ne poštuju nasiljeAutor filma "Vod" objasnio je da ta ostvarenja ne prikazuju nasilje na autentičan način. "Samo u filmovima postoji to izmaštano nasilje koje je zarazilo američku kulturu. Vi mladi verujete u to s...nje", kazao je poznati reditelj u intervjuu za časopis "Forbs".

Stoun je posebno kritikovao serijal "Transformersi" Majkla Beja, ali je pohvalio film "Ajron Men" zbog isticanja moralnih vrednosti i prikazivanja realnih svetskih problema, poput ratnog profiterstva.

"Betmen i Supermen, vi ste ludi, a čak niste toga ni svesni! Barem poštujte nasilje. Ne kažem da ne treba prikazivati nasilje, već da to treba činiti što autentičnije", naveo je on.

Njegov kolega Kventin Tarantino je nedavno izjavio da ga filmovi snimljeni na osnovu stripova ostavljaju potpuno ravnodušnim, navodeći Betmena kao primer neinteresantnog lika.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: thedailybeast.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>