Ostalo

Sme�no

Cena avionske karte onoliko koliko si težak

Sigurno je uvek kada putujete najproblematičniji deo težina prtljaga. Ako putujete negde na odmor, onda niste sigurni jeste li sve poneli; a ako idete negde u šoping onda je problem kako ne kupiti sve što ste želeli.

 Cena avionske karte onoliko koliko si težak



Prkomerna težina prtljaga vas može koštati puno više nego mislite. Aviokompanija Samoa Air je odlučila da prekomernu težinu naplaćuje i na kilograme - putnika.

Ova aviokompanija naplaćuje dodatne kilograme svojih putnika. Oni tvrde da su ideju "ukrali" od nekih američkih aviokompanija, koje naplaćuju dodatno sedište gojaznim putnicima koji ne mogu da sednu u jedno avionsko sedište.

Samoa Air ima drugačiji pristup. Dakle, možete da sednete u svoje sedište, ali i dalje vas karta može koštati više nego inače - ili manje! Samoa, kao i većina pacifičkih ostrvskih država ima velike probleme s gojaznošću. "Plati koliko težiš" je program koji će nagrađivati mršavije putnike i u jednu ruku vam to može zvučati logično, ali naravno kao i svaki "dobar" plan i ovaj ima mane. Okej, anoreksija je očito nepoznanica kod Samoanaca, ali činjenica da 100 kg mišića je jednako teško kao i 100 kg sala?

Kako onda biti pravedan? Promovisati mršavost, ali ne anoreksiju i promovisati činjenicu da treba manje jesti, ali opet ne biti u globalu protiv jela. Samoanci, sami ste se upetljali u ovo!

Autor: B.B.
Izvor: punkufer.hr
Foto: news.com.au

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>