Region

Svet

Arsen Dedić uoči koncerta Indexi i prijatelji: Davorin je bio ispred svog vremena (Foto)

Još samo tri dana je ostalo  do velikog spektakla, koncerta "Indexi i prijatelji“  pod nazivom "Sve ove godine". Koncert sa početkom od 20 časova, odžaće se u Velikoj dvorani Sava centra, 10.oktobra.

Arsen Dedić uoči koncerta Indexi i prijatelji: Davorin je bio ispred svog vremena (Foto)


 
Ovo je četvrti koncert koji se poslednjih godina organizuje u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije. U ulozi izvođača Indeksovih hitova u Beogradu pojaviće se Arsen Dedić, koji na prethodnom koncertu u Beogradu nije krio zadovoljstvo što se kroz pesmu prisetio prošlih vremena i nezaboravnog druženja sa legendarnim Davorinom Popovićem.



"Bili smo prijatelji, članovi Indexa i ja. To će vam svako reći. Ali ja naglašavam da smo stvarno bili prijatelji. Sećam se kada smo davnih, davnih godina nastupali zajedno Indexi i ja. To je bilo negde u Novom Sadu, u nekoj sportskoj dvorani. Nakon tog prvog susreta smo se puno družili, a postao sam prijatelj i sa Slobom koji mi se do pred kraj života javljao. Stalno smo se čuli, a da ne govorim o Davorinu. Čak imam i jednu muzičku nagradu za životno delo koja nosi njegovo ime", rekao je Dedić. "Nastupali smo nekoliko puta i u velikoj dvorani, u Skenderiji u Sarajevu. Sad ste me podsetili na jedan od zadnjih koncerata u Domu mladih. Kada sam došao s tamnim naočarima, u razdrljanoj košulji, a Davorin mi je rekao: Pa pogledaj se, kako si se obukao! Čudio mi se kako sam se usudio tako da se obučem, jer se estrada tada nije tako oblačila", kroz smeh priča Arsen.

"Davorin je bio divan, darovit. On je po mnogočemu predvideo okolnosti na estradi, bio je ispred svog vremena. Svi su mi članovi Indexa ostali u srcu. Poštovao sam ih kolegijalno i voleo privatno!", kroz setu se priseća Arsen zajedničkih nastupa sa Indexima.  A za sećanja vezana za nastupe u Beogradu, ističe: "U Beogradu sam održao toliko koncerata. Prvi put sam nastupio s Kvartetom Melos. Bilo je to toliko davno. Da , to je bilo 1962. To je bio izbor za miss, ali tada se zvao drugačije. Tada smo prvi put nastupili u Beogradu, a ja sam bio pevač Kvarteta Melos i nastupili smo na Tašmajdanu. I onda sam 1963. nastupao na Beogradskom proleću i nakon toga sam stvarno pevao u svim prostorima u Beogradu. Nastupao sam i s Matijom na Kolarcu, u Sava centru sa simfoničarima", ističe i dodaje: "Na koncertu Indexi i prijatelji pevam jednu pesmu od dragog prijatelja Duška Trifunovića i Gabora Lenđela  "Ti si mi bila u svemu naj, naj, naj".  Bio sam nedavno baš zbog Gabora u Subotici, on je tamo neki kulturni funkcioner  i tamo sam održao solistički koncert", rekao je Arsen Dedić.


 
Ogroman interes vlada za veliki muzički spektakl, koncert "Indexi i prijatelji: Sve ove godine" koji je zakazan za četvrtak, 10. oktobar. Organizatori najavljuju da se karte dosta dobro prodaju, pa stoga ukoliko još niste, požurite i nabavite svoje ulaznice i budite deo nesvakidašnjeg muzičkog doživljaja koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.
 
Na beogradskom koncertu Indeksove hitove će, pored Dedića, pevati i Hari Mata Hari, Dado Topić, Tifa, Kaliopi, Jelena Tomašević, Vajta, Željko Bebek, glumac Tarik Filipović i mnogi drugi.
 
Karte su u prodaji na blagajni Sava Centra, Eventim sistemima i Jugotonu po ceni od 1.500, 1900 i 2.300.

Autor: B.B.
Foto: vecernji.hr, Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>