Svet

Region

Muzička tema Ratova zvezda omiljeni saundtrek (Video)

Naučno-fantastični filmovi "Ratovi zvezda" proglašeni su za filmove sa omiljenim saundtrekom, u istraživanju radija BBC.

Muzička tema Ratova zvezda omiljeni saundtrek (Video)



Za muziku Džona Vilijamsa glasala je četvrtina ispitanika. Holivudski kompozitor, koji za sobom ima neverovatnih 48 nominacija za Oskara, prava je filmska legenda, te ne čudi što su mnogi Britanci glasali upravo za kultnu temu "Ratova zvezda" koja se može čuti na špici svakog od filmova popularne sage. Najverovatnije je da će prepoznatljivi saundtrek biti glavna tema i u narednom, sedmom nastavku franšize, koji studio "Dizni" priprema za 2015.

Drugo mesto u anketi zauzeo je još jedan kultni filmski kompozitor, Enio Morikone, sa originalnom temom iz filma "Dobar, loš i zao", špageti vesterna Serđa Leonea iz 1966.

Treće mesto zauzela je muzika iz mjuzikla "Priča sa zapadne strane", koju je komponovao slavni Leonard Bernštajn, dok je četvrta pozicija pripala saundtreku filma "Lorens od Arabije", a peta temi Hičkokovog trilera "Vrtoglavica".

Na listi 20 omiljenih saundtrekova su još i teme filmova "Uspon crnog viteza" (7), "Briljantin" (8) i "Đangova osveta" (12). Svih 20 tema je u petak popodne za svoje slušaoce izveo orkestar televizije BBC.



Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: theactionelite.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>