Svet

Region

Foks snima seriju o Betmenovom gradu Gotamu

Izmišljeni metropolis Gotam iz grafičkih novela o Betmenu biće fokus nove Foksove serije "Gotam" koju je Foks opisao kao priču o počecima komesara Džejmsa Gordona i zlikovaca koji su Gotam učinili poznatim.

Foks snima seriju o Betmenovom gradu Gotamu



Gordon je šef policije Gotama i često je podržavao Betmena u borbi protiv kriminala. Svaka epizoda trajaće sat vremena i biće rađena po scenariju Bruna Helera, britanskog scenariste i jednog od tvoraca serije "Rim".

Za sada se ne zna ko će glumiti u seriji niti kada će biti emitovana, kao ni da li će se Betmen uopšte pojavljivati.

Nova serija poslednja je u nizu serija posvećenih superherojima. Serija "Agents of S.H.I.E.L.D." rađena prema Marvelovom stripu premijerno je prikazana u utorak i privukla je 11,9 miliona gledalaca. U seriji agenti blisko sarađuju sa likovima iz "Osvetnika" - Kapetanom Amerikom, Ajron menom i Torom.

Betmen je, inače, lik koji privlači veliku pažnju holivuda. Najnovija adaptacija Kristofera Nolana, trilogija "Mračni vitez" sa Kristijanom Bejlom u glavnoj ulozi zaradila je više od dve milijarde dolara u svetskim bioskopima. Gordona je u ovim filmovima igrao britanski glumac Geri Oldman.

Oskarovac Ben Aflek biće novi Betmen koji će se sukobiti sa Supermenom (Henri KAvil) u drugom delu "Čoveka od čelika", koji u bioskope stiže 2015.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: batman.wikia.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>