Zdravlje

Ljubav

Vežbe koje smanjuju apetit

Prvi korak u postizanju telesne težine koja će vas zadovoljiti je pogled na vlastito telo, a nakon toga odgovorno ponašanje kojim ćete birati prehrambene namirnice i njihovu količinu na tanjiru.

Vežbe koje smanjuju apetit



Jedna od tajni dobrog izgleda leži i u tome da sami morate znati kad vam je dosta. Kada osećate da ste siti znači da ste već pojeli previše. Osećaj kada ustanete od stola mora biti organizam ispunjen energijom, a ne osećaj punog trbuha i umora. Vežbajte i s vremenom ćete sami naučiti kako raspoznati te dve stvari.

Nastavite li da jedete nakon što u organizam unesete dovoljno hrane i osećate se sito to je samo navika koju vučete iz detinjstva. Često jedemo samo zato što vidimo hranu, a ne zato što smo gladni. Takođe i sedamo za sto iz navike, a ne zato što je organizmu zaista potrebna hrana.

Počevši od danas pokušajte završiti obrok pet minuta ranije nego inače ili kad na tanjiru ostane četvrtina vašeg uobičajenog obroka. Napravite pauzu od deset minuta i vratite se za sto. Gotovo je sigurno da više nećete biti gladni. Već prilikom sledećeg obroka na tanjir stavite manju porciju.

Vežbe za smanjenje apetita:

1.Najbolji trening koji možete zadati sami sebi je pravilno i dugotrajno žvakanje svakog zalogaja. Svaki zalogaj je potrebno prožvakati barem 30 puta.

2.Prilikom jela koristite manje tanjire i posude koje neće izgledati prazno kada na njih stavite smanjenu količinu hrane. Kada završite obrok mozak će telu poslati poruku da ste siti, a tanjir će biti prazan. Jednostavno.

3.Na stolu uvek imajte čašu vode i pijte tokom obroka.Često menjamo žeđ za glad i tada stvari kreću nizbrdo.

4.Jedite polako. Pronađite vremena za obrok i dobro prožvaćite svaki zalogaj.

5.Postepeno smanjite obroke koje pripremate za večeru. Doručak neka vam bude najobilniji obrok u danu.

6.San je vrlo važan u postizanju idealne telesne težine, a on će doći prirodno kada u organizam pre odlaska na spavanje prestanete unositi tešku hranu.

7.Vežbajte svaki dan, neka to bude šetnja do posla, izlazak s psom ili 20 minuta vožnje bicikla. Telo će vam biti zahvalno i osećaćete se bolje.

Autor: M.P.
Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: goodtoknow.co.uk

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>